фирми продукти
представяме
работа
 
Идеи за интериора: Имитация на декоративни тухли

Не всеки има възможността да изгради дома си по свой вкус и желание, но с малко усилия и техника можете да промените поне част от интериора около себе си. Ако например винаги сте искали да имате в дома си тухлена стена, вижте един полезен проект. Той ще осигури на дома Ви красотата на тухлите, без обаче да се налага реконструкция на жилището, без излишни средства и без да заемат излишно място. Можете да използвате техниката за цялото помещение, за отделна акцентна стена или пък като ламперия.Техниката включва специална комбинация от цветове боя, както и специфичен начин на нанасянето й. Вие избирате основният нюанс на "тухлите", големината на всяка от тях, както и размера на разстоянието помежду им. При изпълнението на проекта можете да се консултирате със снимка на истинска тухлена или каменна стена, за да нагаждате цветовете и текстурата.


Необходими материали:

* самозалепваща се лента
* латексова боя в няколко цвята: светлосива/ сивокафява (за основа и за имитация на хоросан), 2- 3 нюанса на избран цвят и гланц
* нивелир
* молив
* мерителна рулетка
* контейнерчета за боя
* 2 четки с твърд косъм (кръгли или плоски)

   
Самозалепваща се лента. Кръгли четки с твърд косъм.Инструкции:

1. Измерете хоризонталните линииНанесете основния пласт боя върху стената и оставете да изсъхне. Използвайте нивелир, молив и мерителна рулетка, за да отбележите местата на хоризонталните линии Вашия дизайн. Започнете от дъното на стената и поставяйте малки знаци с молив, но без да рисувате линии. В конкретния проект линиите са разположени на разстояние 20 см.


2. Облепете хоризонталните линииЗалепете по посочените знаци с молив тънка самозалепваща се лента. За да са равни линиите, използвайте като помощ нивелир.


3. Измерете и облепете вертикалните линииИзползвайте отвес, закачен за тавана, за да направите вертикалните линии. Започнете от най-лявата част на стената и се движете надясно, като залепвате лентата спрямо показанията на отвеса. За да създадете естествен вид на декоративната стена, нанасяйте лентата през една редица (редуващо се).


4. Довършете конструкцията на дизайнаЗакачете отново отвеса вдясно от първата вертикална линия и облепете с лентата. За показаните блокчета разстоянието между отделните линии е 40 см., тоест това е и ширината на всяка "тухла".


5. Подсигурете лентатаИзползвайте подходящ предмет или пръста си, за да загладите линиите на самозалепващата се лента. Лентата трябва да залепне стабилно за стената, за да се намали рискът част от боята да протече под нея.


6. Подгответе четкатаВ малки контейнерчета смесете по 1 част гланц и 1 част боя и разбъркайте, за да се смесят. Изсипете по малко количество от тези смеси в подноси за боя. Потопете четката в сместа, която ще бъде доминираща като цвят и леко попийте с парцалче излишъка.


7. Нанесете първата смесРаботейки върху всяко блокче поотделно, нанесете с потупващи движения на четката първата смес. Работете с бързи и несиметрични движения, завъртайки начесто китката си. Нанесете сместа непоследователно и несиметрично, оставяйки малки части от основния пласт да прозира.


8. Нанесете втората смес

 

Потопете втората четка във втората смес, която ще използвате като акцент, и леко попийте с парцалче излишъка. Работейки върху всеки блок поотделно, нанесете сместа със същите движения, които използвахте малко по-рано. Тъй като този нюанс е акцентен, нанесете го само на отделни места, като леко смесвате двата гланца.


9. Махнете самозалепващата лентаКогато обработите "тухлите", внимателно отлепете самозалепващата се лента от стените. Започнете с вертикалните линии и завършете с хоризонталните. Обработете евентуалните места с дефект – там, където лентата е отлепила част от боята или пък боята е протекла извън границите.


Няколко съвета

* Варирайте цветовете и текстурите – за да бъде ефектът по-естествен, разнообразявайте цветовете и наситеността на текстурите, както върху отделните "тухли“, така и върху дизайна като цяло.

* Старинен ефект – за да придадете на стената ефект на стареене, оставете двете смеси да изсъхнат и нанесете с гъбичка гланцова смес от 1 част зелена боя, 2- 3 части гланц и 1 част вода. Така ще създадете имитация на мъх или лишеи. Друг вариант е да нанесете върху целия дизайн с валяк за боя тънък слой сив или кафяв гланц.

* Внимание: Някои видове самозалепваща се бояджийска лента са твърде лепкави и при махането им могат да отлепят част от боята, особено ако са стояли върху нея твърде много време. За да предотвратите това, нанасяйте лентата върху напълно суха повърхност, предварително оставяйте боята за основата да изсъхне много добре (за поне двойно или тройно време от препоръчаното от производителя) и махайте лентата много внимателно.


Източник: RemodelingCenter.comНяма коментари


ключови думи
интериори, тухлена стена, декорация

още по темата

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg