фирми продукти
представяме
работа
 
Необичайни употреби клечките за зъби

клечки за зъбиПонякога най-лесното решение се крие в нещо съвсем тривиално - например обикновена клечка за зъби. Вижте няколко хитри приложения на това евтино приспособление, което може да се намери във всеки дом.

◊ Отбележете началото на ролката със самозалепваща се лента.
Вместо всеки път да се мъчите да намерите началото на ролката самозалепваща се лента, тиксо, скоч или изолирбанд, използвайте клечка за зъби, за да увиете края на нея. Така няма да губите ценно време, докато поправяте, ремонтирате или майсторите нещо в дома си.

◊ Почистете пукнатините в мебелите.
За да почистите бързо и лесно мръсотията и праха от труднодостъпните места по мебелите и аксесоарите, потопете клечка за зъби в малко спирт и я прокарайте на желаното място (ръб, пукнатина и прочее). Ако мястото е достатъчно широко, можете да увиете края на клечката с малко памук, за да почистите още по добре.

◊ Поправете малките дупки върху мебелите.
Ако се случи така, че забиете пирон на неправилното място, така че върху мебела да остане неприятна дупка, можете да поправите грешката с клечка за зъби. Потопете клечката в малко бяло или жълто лепило за дърво, забийте я в дупката и я счупете до желаната дължина. След това полирайте с шкурка, за да изравните и при желание нанесете боя/ лак, за да уеднаквите с останалата част то дървесината.
клечки за зъби
◊ Шийте по-лесно.
Ако работите над проект за дома, който изисква шиене с шевна машина, помогнете си със заобления край на клечка за зъби – използвайте го, за да притиснете леко материята пред "крачето" на машината (особено, ако трябва да пришиете един към друг няколко слоя).

◊ Използвайте, за да запалите декоративните свещи.
Когато палите декоративни свещи в дома си, понякога фитилът е труден за достигане – вместо всеки път да рискувате да се изгорите с поредната клечка кибрит, използвайте запалена клечка за зъби.

◊ Нанесете боя в пукнатините на мебелите.
Тайната на добре изпипаните детайли при бояджийска работа е да се използва възможно най-малко боя, тъй като наслагването на пластове може да доведе до разлики в нюансите. Затова за доизпипване на отделните места, особено що се отнася до малките пукнатини и неравности по материала, използвайте крайчето на клечка за зъби – така няма да рискувате да нанесете твърде много от боята, а и няма да се налага да почиствате допълнителни инструменти за нанасяне.

клечки за зъби◊ Поправете винтовете на пантите.
Ако се налага да пребоядисвате някоя от вратите в дома си и сте махнали предварително пантите, вероятно може да Ви се случи някой от дупките за винтовете да се повреди (винтът е започнал да се върти без да се затяга). Поправете повредената дупка с клечка за зъби – поставете малко лепило за дърво върху върха й, поставете я в дупката и я счупете. Ако е необходимо добавете още няколко клечки по същия начин. Накрая трябва само да пробиете отвора отново и да поставите винта на мястото му.

◊ Изправете превитите растения.
Ако някое от растенията в дома или градината Ви е превито, поправете щетата с помощта на клечка за зъби. За целта изправете стеблото му и го подпрете с клечката, като я поставите напречно на растението – закрепете клечката с малко скоч или тиксо. Когато растението израсне достатъчно, махнете подпората.

Поправете течащия градински маркуч.
Ако градинският Ви маркуч тече, но в момента нямате възможност да купите нов, поправете щетата с клечка за зъби – вкарайте я в дупката, откъдето изтича водата и отрежете излишъка. Водата ще раздуе дървото и ще запълни отвора още по-добре. Това решение обаче е по-скоро временно, докато закупите нов маркуч – трябва да сте внимателни при пускане на водата, тъй като налягането може да изхвърли клечката настрани, особено ако отворът е твърде голям или малък за клечката.

◊ Нанесете лепило върху декорацията.
клечки за зъбиАко сте решили да направите само част от декорацията в дома си, но Ви е трудно да се справите със залепването на малките елементи в нея (мъниста, копчета, обшивка и прочее), можете а използвате за целта клечка за зъби. Изстискайте малко лепило върху лист хартия и потопете крайчето на клечката е него – след това нанесете лепилото върху желаният елемент, точно на желаното място. Така не само ще направите по-прецизно декорацията, но и ще спестите лепило и ще избегнете неприятната бъркотия накрая.

◊ Отблъснете гъсениците в градината.
Гъсениците унищожават разсадите и младите растения в градината като обграждат стеблото и го пречупват. За да предпазите растенията, забийте клечка за зъби в почвата – на разстояние 5- 6 мм от стеблата, за да попречите на гъсениците да се увият около тях.


Още: Необичайни употреби на обичайните неща

7 необичайни употреби на самозалепващата се лента

20 необичайни употреби на содата за печене


12 необичайни употреби на алуминиевото фолио

10 необичайни употреби на дървените стърготиниИзточник: rd.comНяма коментари


ключови думи
клечки за зъби, дом, хитринки

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg