фирми продукти
представяме
работа
 
Евтини и стилни идеи за декорация

евтини решенияОсвежаването на интериора във Вашия дом не е задължително да бъде трудно и разточително. Ако разполагате със способност да откривате детайлите, както и с малко креативна енергия, можете да постигнете чудеса и без това да изпразни бюджета Ви.

Най-важното правило тук е да разчитате на собствения си вкус и разбирания. Ето някои идеи, които ще Ви помогнат в тази задача:


Таванът


Нека започнем от най-горната част на помещението. Ако таванът се нуждае от евтини решенияосвежаване, може да помислите за поставяне на релефни тапети в неутрален цвят – те имитират доста добре изработка с гипс, но без да Ви струват толкова скъпо. Като акцент можете да поставите голямо квадратно парче от бял релефен тапет.
Върху тавана можете да използвате също и рисувани акценти – от големи изрисувани ромбове до щамповани гирлянди от цветя, като ефектът зависи както от Вашите умения, така и от цялостния интериор в помещението. Вместо да поставите стандартна ивица по периферията на тапетите, можете отново да заложите на рисуваната декорация – например ръчно изрисуван венец от цветя, абстрактна шарка от преплитащи се кръгове или пък готова шаблонна шарка.


Спалнята

Най-лесният начин за освежаване на спалнята е като смените или реновирате дъската на леглото. Голямо парче тъкан с бродерия или обикновено парче плат в красив десен могат да променят значително атмосферата в помещението. Ако пък Вашето легло няма дъска (или искате да замените съществуващата) можете да боядисате и украсите парче дървесина и да я монтирате стабилно върху стената над леглото.

евтини решенияКухнята

Новите кухненски шкафове обикновено струват скъпо. Вие обаче можете да освежите тези, с които разполагате, така че ефектът да бъде едновременно задоволителен и евтин. Най-лесното освежаване става с помощта на боя и подходящ цвят. Можете също така да декорирате старите шкафове с тематични десени и шарки – дори обикновения декупаж (залепване на изрязани картинки върху повърхностите) понякога е достатъчен, за да изглежда кухнята освежена и подновена. За целта боядисайте шкафовете в неутрален цвят (напр. слонова кост) и поставете желаната декорация – например десени на цветя в античен стил, плодове или зеленчуци. Накрая нанесете 2- 3 слоя лак, за да запечатате крайния резултат.

евтини решенияПодът

Ако не можете да си позволите поставянето на паркет, но силно желаете да постигнете неговия ефект, можете да заложите на по-евтините имитации. Така например можете да потърсите винилово подово покритие, имитиращо шарката на дървото. Ако добавите и няколко декоративни килимчета, помещението ще изглежда като ново. Освен, че се почиства значително по-лесно, този тип настилка е особено подходяща за места с по-голяма влажност (мазета, кухня), където поставянето на дървен под би било проблем. Можете да изберете този вариант и за антрето, килера или коридора, където настилката се цапа по-бързо и изисква по-често почистване.


Място за съхранение

Всеки дом има нужда от помещения, мебели и аксесоари, където да бъдат прибирани вещите. Освен, че трябва да са функционални, тези места трябва да са стилни и красиви, за да се впишат в цялостния интериор. Ако не искате да съхранявате вещите си по множество торбички и кашончета, можете да заложите на няколко куфара или пластмасови кутии с красив външен вид, които можете да поставите един върху друг. В тях можете да съхранявате вещите, които в момента не ползвате.
Ако пък купувате нова мебел, постарайте се тя да бъде мултифункционална – например масичка за кафе или дори табуретка, в която могат да се съхраняват списания, книги, фотоалбуми или дискове.

евтини решенияМебелите

Новите мебели също заемат основна част от бюджета, когато решите да обновявате дома си. Тенденциите в това отношение се менят често – като цветове, декорация и стил. Затова е добре да помислите за гъвкаво решение за старите мебели (а и за по-новите) – поставянето на калъфи (покривки), които могат да се свалят, почистват и сменят често. Помислете и за допълнителната декорация – понякога няколко декоративни възглавнички променят значително вида на старото канапе или фотьойл.


Източник: www.doityourself.comНяма коментари


ключови думи
декорация, интериор, бюджет

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg