фирми продукти
представяме
работа
 
Есенни идеи за интериора: Стъклена топка с есенно листо

Есента вече чука на вратата и ни вдъхновява със своите свежи цветове и мирис на прохладни дъждове. Предлагаме Ви серия от лесни проекти за интериора, вдъхновени от есенния сезон, които ще освежат дома Ви с ярки цветове и свежи мотиви.

Този път Ви предлагаме един интересен и дълготраен проект за декорация, който можете да приложите навсякъде в интериора – върху стените, върху дръвчетата или дори в купа върху масата.

есенен декоративен аксесоар


Какво ще Ви е необходимо:

* прозрачна стъклена топка (например такава за елха)
* изкуствени есенни листа (можете да използвате и естествени такива, но декорацията може да не бъде толкова дълготрайна)
* ножици
* медиум за декупаж (лепило)
* бяло лепило и четка
По желание:
* прозрачни мъниста
* жълта сатенена панделка


Инструкции:

1. Махнете металното "калпаче" на декоративната топка и го поставете временно настрани.

2. От долната страна на листото нанесете с четка лепилото. Прегънете го внимателно и го  увийте около стъклената топка с лепкавата страна навътре, така че да я обгърнете възможно най-плътно. Задръжте листото към топката за 1- 2 минути, докато лепилото стегне. Повторете същия процес с друго листо, като припокривате леко листата, така че част от повърхността на стъклената топка все пак да се вижда. Ако е необходимо добавете под листата още количество лепило, за да се захванат добре.

3. Изсипете в топката желаното количество прозрачни мъниста и поставете обратно "калпачето). Така ще се създаде усещането, че в нея има замръзнали капки роса.

4. Нанесете върху листата един слой медиум за декупаж и оставете да изсъхне. Ако желаете можете да залепите върху тях няколко малки прозрачни мъниста (или малки капчици прозрачно лепило или силикон), за да създадете замръзнали "капки".

5. Нанижете лентата през кукичката и я завържете на панделка. Ако ще окачвате декорацията, поставете и ниша за закачване.


Вижте още:

Тиквени фенери

Свежа тиквена украса

Източник: bhg.comНяма коментари


ключови думи
есенна декорация, интериори, аксесоари

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg