фирми продукти
представяме
работа
 
Есенни проекти за интериора: Тиквени фенери

Есента вече чука на вратата и ни вдъхновява със своите свежи цветове и мирис на прохладни дъждове. Предлагаме Ви серия от лесни проекти за интериора, вдъхновени от есенния сезон, които ще освежат дома Ви с ярки цветове и свежи мотиви.

тиквена украса

За онези, които празнуват нетрадиционния за България Хелоуин или пък си спомнят с умиление за красивите тиквени фенери от детството, този проект ще бъде от полза. Всички знаем как се правят те, но украсата им изисква време и усилие. За да улесните този процес, можете да декорирате фенерите с... дрелка.


Необходими материали:

* тикви
* светещи пръчки (пластмасови тръбички, които се чупят и светят определено време)
* лъжица
* самозалепваща се лента
* декоративни свещи (т.нар. votives)
* стъклен буркан
* дрелка и различни по размер бургии
* ножици
* голям нож
* букетчета

тиквена украсаИнструкции
:

1. Изберете шарката, с която искате да декорирате всяка тиква – можете предварително да я оформите с маркер. Започнете да пробивате дупките, като използвате различни размери бургии.

тиквена украса

2. Махнете остатъците от тиквените "стружки" от отворите и продължете с останалите тикви. Най-лесният начин да декорирате симетрично тиквите е да направите дупките вертикално, следвайки естествения релеф по кората им.

тиквена украса

3. За да направите симетрично хоризонталните дупки, залепете бояджийска лента и следвайте нейната навигация.

тиквена украса

4. Когато декорирате всички тикви, почистете ги добре от остатъците с кърпа.

тиквена украса

5. С помощта на голям нож изрежете капачета в горната им част. Изгребете съдържанието и го изхвърлете или употребете. Ако се налага, прокарайте бургиите (не дрелката) през дупките отново, за да ги прочистите.

тиквена украса

6. За да направите тиквен фенер с декорация от цветя в горната част, поставете във вътрешността на тиквата стъклен буркан с вода и върнете отрязаното капаче.

тиквена украса

7. В самото капаче пробийте по една дупка за всяко цвете, като правите дупките леко под ъгъл, така че стръкчетата да попадат в буркана. Срежете всяко цвете на необходимата дължина и махнете листата в долната им част.

тиквена украса

8. Поставете по едно цвете във всяка дупка, като се уверите, че стебълцата им са във водата.

тиквена украса

9. Осветете тиквите – за тези с декорация от цветя използвайте светещите пръчки или безжични LED светлини. За обикновените тиквени фенери използвайте декоративни свещи – в този случай обаче добре да махнете капачетата, тъй като пламъкът ще ги обгори.


Вижте още:

Свежа тиквена украса
Стъклена топка с есенно листо

Източник: craftynest.com6 октомври 2009 11:56 | есенни мотиви
От: pioner
Чудесни идеи!!!Страхотно развлечение за деца и възрастни и краен резултат :есенни мотиви.
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
тикви, есенна украса, Хелоуин, тиквени фенери, декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg