фирми продукти
представяме
работа
 
Страхотни градински фонтани - част 2

Фонтаните са чудесно допълнение към всеки двор или градина, тъй като създават приятна и отпускаща атмосфера, прохлада и усещане за свежест. Те съществуват в различни форми, размери и типове, така че да паснат на всеки екстериор, независимо от размерите и стила му. Вижте няколко предложения, от които можете да почерпите вдъхновение или просто да се насладите на красотата им.

Част 1

◊ Фонтан от воденичен камък

фонтанчета

Много елегантен и красив фонтан, който лесно може да се превърне във фокусна точка на градината или двора. Помпата на фонтана издига водата на височина няколко сантиметра, така че да извира от центъра на основата и се стича върху облите камъчета наоколо.


◊ Каменен фонтан с модерен дизайн

фонтанчета

Семпъл, но много красив фонтан, направен от лят материал, за да имитира каменно корито. Формата му е полусферична, а линиите са меки, естествени и изчистени. Водата извира от центъра на сферата и запълва изцяло коритото.


◊ Висящ стенен фонтан

фонтанчета

Когато пространството в двора/ градината е ограничено, стенният фонтан е най-доброто решение. Макар по този начин да не обособява центъра на екстериора, бидейки встрани, фонтанът осигурява прохлада и нежен звук от падаща вода. Освен това този тип водно съоръжение дава възможност за по-специфична релефна декорация, както и за украса с помощта на пълзящи растения отстрани.


◊ Семпло фонтанче за двора

фонтанчета

С малко повече творчество и изобретателност можете да превърнете в интересен фонтан дори обикновения метален сандък за цветя. Тук например коритото от галванизирана ламарина е превърнато в истинско малко езерце, като дори е декорирано с каменна фигурка на жабка и няколко водни растения.


◊ Смесване на форми и размери

фонтанчета

Лесен за поддръжка сферичен фонтан със скрит резервоар – водата се стича по сферата и пада в основата на фонтана, откъдето отново се връща нагоре. За да се постигне интересен контраст, около сферата са подредени квадратни павета, заобикалящи фокусната точка. Ако нямате достатъчно място в градината, можете да изберете сфера с по-малък размер.


◊ Гланцов съд с бамбуков чучур

фонтанчета

За най-пълен ефект е добре водното съоръжение да е подбрано така, че да се слива със заобикалящата среда. Тук например фонтанът е поставен в градина за медитация и затова за целта е подбран гланцов съд, в допълнение с красив бамбуков чучур. Чучурът е поставен нависоко, за да се създаде по-отчетлив звук на падащата вода. Заобикалящата зеленина допълва усещането за релаксация и отмора на сетивата.


◊ Бамбуков японски фонтан

фонтанчета

Японска красота и естествени елементи – това са характерните черти на този елегантен фонтан. Водата от бамбуковия чучур пада отвисоко, за да се създаде по-отчетлив звук, а коритото е от естествен камък.


◊ Семпъл градински фонтан

фонтанчета

Един още по-семпъл фонтан за градината, който играе най-вече ролята на допълнение към декорацията. Основа на фонтана е метална градинска кофа, а водата се спуска в съда подобно на дъжд, заобиколена от свежа зеленина.


◊ В хармония с околната среда

фонтанчета

За да се впише по-добре фонтанът в екстериора, добре е да го подберете с синхрон със заобикалящата го среда. Ето тук например полусферичната основа на фонтана се слива визуално със стълбите и с коритото, направени от същия материал.


Източник: remodelingcenter.com23 март 2017 15:12 | фонтани
От: comfort.bg
Не продаваме фонтаните, описани в тази статия. Статията е публикувана с цел да предостави идеи за направата на градински фонтан.
22 март 2017 16:38 | фонтан сфера
От: Константинова
От къде може да си купим фонтан сфера?
8 септември 2009 15:35 | отговор
От: comfort
Да, обикновено тези фонтани се правят с подводна помпа, която изтласква водата отново и отново, така че няма нужда да се хаби голямо количество вода.
8 септември 2009 13:17 | много са красиви
От: mima
а за водата - предполагам, че са направени така, че водата да циркулира и само да се допълва от време на време като понамалее...
8 септември 2009 12:30 | Много свежо!
От: Ива
Кой ще ми плаща водата?
1 ]
5 резултата в 1 страница


ключови думи
фонтани, градини, екстериори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg