фирми продукти
представяме
работа
 
Страхотни градински фонтани

Фонтаните са чудесно допълнение към всеки двор или градина, тъй като създават приятна и отпускаща атмосфера, прохлада и усещане за свежест. Те съществуват в различни форми, размери и типове, така че да паснат на всеки екстериор, независимо от размерите и стила му. Вижте няколко предложения, от които можете да почерпите вдъхновение или просто да се насладите на красотата им.


◊ Фонтан на три етажа

фонтани

Етажираният фонтан е идеално решение, за да се създаде фокусна точка в градината или двора. Тук например, в този заден двор в испански стил, фокусът пада върху белия мраморен фонтан, по който водата пада надолу плавно и елегантно.


◊ Стенен фонтан в мавритански стил

фонтани

Тук основен акцент на фонтана е неговият фон – той е решен в традиционен мавритански стил и е оформен от керамични плочки в синьо и жълто. Самият фонтан е на две нива, така че водата пада меко и плавно в широкото корито.


◊ Малко фонтанче с много характер

фонтани

Макар и малък, този фонтан се вписва чудесно в почти всяка градина или двор, без да заема твърде много място. За повече интерес около него са подредени в кръг декоративни тухли, които подчертават чара на водното съоръжение.


◊ Циментов фонтан в японски стил

фонтани

Една различна форма, която обаче изглежда учудващо добре като част от слънчевия екстериор на тази градина. Дизайнът на фонтана е вдъхновен от формите и стила на Изтока, и е съставен от "пънче" и широка "шапка", по чиято периферия се втича водата.


◊ Фонтан с викториански дизайн

фонтани

Тук фонтанът е съчетан с красива статуя, която подсилва декоративният ефект. Те са направени от метал, обработен допълнително, за да му се придаде благородна патина. Основата на фонтана е широко корито с овална форма, което задържа част от водата.


◊ Традиционен етажиран фонтан, разпръскващ водата

фонтани

Класически дизайн и в добавка - приятният ромон на водата, която се разпръсква от фонтана към широкото корито. Около него са подредени множество саксии със зелени растения, които създават своеобразна рамка на фонтана, превръщайки го в акцент на градината.


◊ Бетонен фонтан с елегантен дизайн

фонтани

Отново на два етажа и отново от бетон – този фонтан е със семпъл дизайн и заоблени извивки, но има силно присъствие в екстериора. Още повече, че дизайнът му е гъвкав по отношение на формата и размерите, така че може да се впише в почти всяка градина или двор.


◊ Фонтан за градинската масичка

фонтани

Ако нямате достатъчно място в двора, градината или дори на терасата, можете да заложите на малко, но чаровно фонтанче като това, което може да се постави върху масата или сред цветята в някой ъгъл. То е с минимални размери, но мигновено внася интерес в екстериора. Този тип фонтан можете дори да си направите сами, като използвате красив декоративен съд и подходяща подводна помпа (вижте един подобен проект тук). Така ще си осигурите множество приятни мигове на отмора, в компанията на приятното бълбукане на водата.


◊ Фонтан – статуя във формален стил

фонтани

Статуите могат да са идеалната стартова позиция за изграждане на фонтан в по-официален стил. Тук например водата от фонтана се стича по ангелчето и плавно се влива в коритото отдолу. Така фонтанът играе не само ролята на водно съоръжение, но и на стилна декорация за градината във формален стил.


◊ Фонтан в азиатски стил

фонтани

Популярният напоследък азиатски стил, повлиян от красотата на Далечни Изток, простира своето влияние и при дизайна на фонтаните. Още повече, че водата като част от дома и заобикалящата среда е особено важен елемент в източната философия. Този бетонен фонтан например е вдигнат върху висока поставка, за да изпъкне на фона на свежата зеленина наоколо. Той е на два етажа и създава чудесна фокусна точка в двора.

Втора част

Източник: remodelingcenter.comНяма коментари


ключови думи
екстериори, фонтани, градини

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg