фирми продукти
представяме
работа
 
Как да си направите бълбукащо фонтанче в двора

фонтан


Ако обичате звука на водата, но не разполагате с достатъчно място в двора или градината си, можете да опитате този проект. С негова помощ ще се наслаждавате на очарованието на течащата вода, без да се налага да изграждате цял воден кът. За това кокетно фонтанче са необходими само подходяща подводна електрическа помпа (продават се готови в специализираните магазини), избрана от Вас фигурка на стенен фонтан (или такъв за чешма) и подходящ съд за водата. Проектът не заема много място и най-важното – можете да го изпълните за един ден.

В този случай за съд за падащата от фонтана вода е използвана стара бъчва, която предварително е обработена за запълване на дупките с течен силикон. Стенната част на фонтанчето е монтирана директно върху стената, в случая – върху намиращата се там дървена рамка за увивни растения, която е достатъчно стабилна, за да издържи тежестта. Дървената рамка и растенията по нея прикриват прекараната отдолу пластмасова тръбичка, която е с диаметър 1.3 см. – тя пренася водата от помпата в съда долу до „устата” на избрания фонтан. Растенията прикриват с листата си и електрическия кабел на помпата и контакта за електрозахранването.

Самата помпа можете да скриете в съда (бъчвата) зад поставените в него камъни и водни растения (изберете такива, които обичат сянка, а ако мястото е слънчево, можете да поставите и водни лилии).

фонтан

Помпата задължително трябва да е подводна и трябва да има съответната защита. При монтажа й спазвайте стриктно всички инструкции на производителя или извикайте специалист да я инсталира. Помпата трябва да е с капацитет около 500 л/ час. Ако комплектът не включва прилежащата тръбна система, попитайте консултанта в магазина какви допълнителни тръби трябва да закупите. Вместо готов стенен фонтан, можете да импровизирате с интересен аксесоар за стената от теракота, камък, цимент и пластмаса, подходящ за целта.

По материали на Рийдърс Дайджест (www.rd.com)Няма коментари


ключови думи
водно съоръжение, фонтан, градина

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg