фирми продукти
представяме
работа
 
3 проекта с корк: Ваза за цветя

Коркът като материал става все по-предпочитан от дизайнерите, не само защото е много красив, но и защото добиването му не разрушава екологичния баланс, тъй като той се произвежда само от кората на корковия дъб. Освен това коркът е алтернатива за уют и топлина, а еластичността и почти пълната му водонепропускливост го правят незаменим за интериора. Затова Ви предлагаме 3 проекта с естествен корк, с които ще внесете в дома си усещане за природа и красота.

Вижте първите два проекта:
Корков поднос и Коркови фруктиери.

Третият проект е изцяло декоративен, без да има някакво практическо приложение. С негова помощ можете да украсите обикновените стъклени вази за цветя или да превърнете във ваза стандартната чаша от стъкло.

ваза от корк


Инструкции:

1. Измийте добре и подсушете напълно избрания стъклен съд. Добре е той да бъде прозрачен, но можете да използвате също такъв от матирано или едноцветно стъкло.

2. За декорацията можете да използвате готова самозалепваща се коркова плоскост (с поставено лепило върху гърбовата страна), която директно можете да нарежете на ивици и залепите по желания начин. Ако обаче не разполагате с такъв материал, можете да използвате обикновена тънка коркова плоскост – нарежете корка на ивици с желаната ширина и залепете с подходящо лепило. Самата декорация става като увиете и залепите диагонално всяка лента по външната повърхност на съда, започвайки от дъното и продължавайки нагоре.

3. Продължете по същия начин, докато декорирате цялата повърхност на съда. Ако вазата е с по-нестандартна форма, може да се наложи да изпълните украсата на два етапа. Друга опция е предварително да оцветите корка с няколко слоя сок от цвекло. Освен стандартните ленти, можете да използвате също и декорация от геометрични фигури (кръгчета, триъгълници, овали), или съчетание от тях.

Източник: readymade.comНяма коментари


ключови думи
корк, декорация, ваза

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg