фирми продукти
представяме
работа
 
3 проекта с корк: Нестандартни фруктиери

Коркът като материал става все по-предпочитан от дизайнерите, не само защото е много красив, но и защото добиването му не разрушава екологичния баланс, тъй като той се произвежда само от кората на корковия дъб. Освен това коркът е алтернатива за уют и топлина, а еластичността и почти пълната му водонепропускливост го правят незаменим за интериора. Затова Ви предлагаме 3 проекта с естествен корк, с които ще внесете в дома си усещане за природа и красота.

Вижте първия проект: Корков поднос

Вторият проект е за направата на евтини и ефектни фруктиери, които са не само функционални, но и много красиви. Разбира се Вие може да намерите и други начини за употреба на така получените декоративни "купички" - например за поднасяне на току-що изпечени курабийки или пък като ги използвате за украса на масата, като поставите в тях малко пясък, мидени черупки и морски раковини.

корк


Инструкции
:

1. По желание можете предварително да оцветите външната част на използваната коркова плоскост като нанесете с четка няколко пласта сок от цвекло (оставяйте всеки пласт да изсъхне добре преди да нанесете следващия). Друг вариант е да нанесете само по външната повърхност на парчето корк акрилна боя – тук можете да използвате самозалепваща се лента за да облепите част от повърхността, за да създадете красиви ленти.

2. Изрежете от корковата плоскост правоъгълник с желаните размери.

3. За да създадете извивките в двата края на фруктиерата и да оформите краищата, направете по един неголям разрез по средата във всеки край, като дълбочината на разреза зависи от това колко високи искате да са арките. Така получените две половинки във всеки край прегънете внимателно една върху друга и залепете с лепило за дърво (за сравнение вижте изображението). Докато лепилото изсъхне, захванете временно двете половинки с малко тиксо или с щипка за банкноти.

Вижте третия проект: Ваза за цветя


Източник: readymade.comНяма коментари


ключови думи
корк, фруктиери, декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg