фирми продукти
представяме
работа
 
3 проекта с корк: Екологичен поднос за масата

Коркът като материал става все по-предпочитан от дизайнерите, не само защото е много красив, но и защото добиването му не разрушава екологичния баланс, тъй като той се произвежда само от кората на корковия дъб. Освен това коркът е алтернатива за уют и топлина, а еластичността и почти пълната му водонепропускливост го правят незаменим за интериора. Затова Ви предлагаме 3 проекта с естествен корк, с които ще внесете в дома си усещане за природа и красота.

Първият проект е за направата на красив и екологичен корков поднос за масата в кухнята или трапезарията.

корк

Изберете какъв размер искате да бъде Вашият поднос. Ако желаете можете да използвате тънко парче дърво с кората, а върху горната повърхност на парчето да залепите с лепило за дървесина кръгло парче корк (или готова коркова подложка).

По-екологичният вариант обаче е да използвате само кръгла коркова повърхност, по ръбовете на която да залепите "кора" от корк в по-тъмен нюанс. Тук също има вариации – можете да използвате и истинска дървесна кора или пък парчета от корк, боядисани и оформени предварително в желаната форма.

Що се отнася до повърхността на самия поднос, тя може да е с различна дебелина. На пазара се предлагат готови коркови подложки за горещи съдове, понякога по няколко броя в комплект, които можете да използвате наготово.

корк


Вижте втория проект: Коркови фруктиери
Вижте третия проект: Ваза за цветя


Източник: readymade.comНяма коментари


ключови думи
корк, коркова подложка, поднос за маса

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg