фирми продукти
представяме
работа
 
1 шкафче, 10 дизайна

Вижте как можете сами и с малко средства да превърнете стандартното кухненско шкафче в красива мебел с 10 различни варианта за дизайн.

Вижте още: "1 шкафче, 5 дизайна"


Преди

шкаф

Ето така изглежда шкафчето в началото – обикновено, с необработена дървена повърхност и без никакъв характер. Вие разбира се можете да използвате и старите кухненски шкафове в дома си, като предварително изчистите максимално покритието им (боя, апликации и прочее).


Вариант 1: Модерни плочки

Вместо да ремонтирате цялата стена над мивката, за да поставите любимите си теракотени плочки, поставете ги на още по-видно място – върху кухненските шкафове. Изберете смели и наситени цветове, за да получите още по-силен ефект. При този дизайн се използват само няколко плочки – облицова се само част от сърцевината на вратичката на шкафа.

шкаф

За целта е необходимо да се нанесе върху целия шкаф боя в желания цвят. След това плочките се позиционират в центъра на вратата и се залепват за повърхността с помощта на маджун или друг подходящ материал. Лепилото се оставя да изсъхне добре и след това плочките се обработват с хоросан. За по-декоративен и спретнат ефект около плочките се поставят дървени летви (като тези за рамки за картини) и се залепват на място с лепило за дърво.

шкаф   шкаф


Вариант 2: Бамбукова облицовка

Един дизайн, вдъхновен от азиатската култура. За него е необходима готова подложка от бамбук, която лесно може да се намери в специализираните магазини.

шкаф

Панелът на вратичката на кухненския шкаф се отстранява с помощта на подходящ инструмент, а рамката се боядисва в тъмнокафяво. Бамбуковата подложка се срязва до необходимите размери и се залепва откъм задната страна на рамката с лепило за дърво.

шкаф


Вариант 3: Ажурен параван

Полупрозрачният метален параван, наподобяващ мрежа, открива частично съдържанието на шкафчето, като едновременно с това изглежда изключително елегантно.

шкаф

Панелът на вратичката на кухненския шкаф се отстранява с помощта на подходящ инструмент, а рамката се боядисва в цвят яйчена черупка. Откъм задната страна на рамката се залепват дървени летви с ширина 2-3 см., боядисани в черно, така че половината от ширината им да стърчи напред. Върху летвите, като основа, се поставя металната рамка, срязана до необходимите размери, и се залепва с подходящо лепило.

шкаф


Вариант 4: Старинен дизайн

Придайте на кухненските шкафове старинен вид само с помощта на подходяща боя. За целта целият шкаф се боядисва в светлосиньо, а отгоре повърхността се обработва с гланц в карамелено. Върху вратичката се залепват с лепило за дърво няколко декоративни елементи, боядисани в бяло.

шкаф


Вариант 5: Геометрични форми

Този ярък дизайн може да се постигне само с малко боя и самозалепваща се лента – вътрешността на вратичките на шкафовете се боядисва в искрящо бяло и се облепва с лентата в желаната декорация (облепените части ще останат в бяло). След това целите шкафове се боядисват в електриково синьо и  когато лентата се махне, дизайнът е готов.

шкаф


Вариант 6: Коркова облицовка

Вариант, който е особено подходящ за кухненски кът, в който децата обичат да играят. Тук можете да  поставяте с кабарчета картини, рисунки, снимки, бележки, рецепти и всякакви подобни неща.

шкаф


Вариант 7: Релефен тапет
Освежете скучните кухненски шкафове с нещо много простичко – парче релефен тапет, залепено във вътрешността на вратичките. При желание върху тапета може да се нанесе един пласт боя в желания цвят. Същият ефект можете да се постигне и с помощта на метална облицовъчна плочка за таван, като тя се монтира в рамката на вратичката и се боядиса на място.

шкаф


Вариант 8: Черна дъска за писане

Още една идея за кухненския кът – можете да превърнете един от шкафовете в дъска за записки, като нанесете във вътрешността на вратичките му черна боя за ученически дъски.

шкаф


Вариант 9: Декорация с монограм

Красива и елегантна идея, която освен всичко е и евтина, и лесна за изпълнение. Шкафът се боядисва в наситен нюанс, а върху боята се нанася готов стикер за декорация в искрящо бял цвят (или шаблон, готов или направен от Вас).

шкаф


Вариант 10: Декорация с шаблон

Семплата декорация на шкафовете може да бъде освежена с помощта на шаблонен дизайн в ярък нюанс – той е едновременно достатъчно смел, за да създаде интерес, но и достатъчно деликатен, за да не контрастира неприятно с белия цвят на повърхностите.

шкаф


Източник: diyideas.com7 октомври 2011 18:17 | декорации
От: Дони
интересни решения за кухня на вилата , там където е хубаво да е по-цветно и по -малко да се използва
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
шкафове, кухненски шкафове, дизайн

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg