фирми продукти
представяме
работа
 
6 нестандартни идеи с релефни тапети

Релефните тапети са красиви, нестандартни и придават на стените характер и чар. Не е необходимо обаче да ограничавате въображението си само до стенната облицовка, тъй като тапетите с релеф могат да намерят още много приложения в дома. Ето и някои от тях:


1. В домашния офис

релефни тапети релефни тапети

Използвайте релефни тапети, за да придадете на аксесоарите си индивидуалност. Можете да украсите папките и кутиите си с документи, рамките с картини и дори кошчето за отпадъци, облепяйки ги с парче релефен тапет.

релефни тапети

Допълнителен бонус е възможността да изберете цвят за всеки аксесоари, пребоядисвайки тапета в желания нюанс.


2. Нестандартни щори за прозореца

релефни тапети

Изберете няколко различни вида релефен тапет и ги пребоядисайте предварително в желаните цветове. С няколко парчета от тапетите можете да създадете красива и нестандартна украса за прозореца – щори от вплетени една в друга ленти. За целта нарежете тапетите на ленти с ширина 5 см. и желаната от Вас дължина – за да определите необходимия брой ленти (вертикални и хоризонтални, измерете ширината и дължината на прозореца (желаните размери на щората) и разделете на 5 (см.). Така например, ако искате щора с дължина 100 см. и ширина 50 см., необходими са Ви 20 ленти за вертикалната плетка (по-дългите) и 10 – за хоризонталната (по-късите). Поставете вертикалните ленти на равна повърхност и залепете краищата им, след което вплетете хоризонталните ленти, фиксирайки ги в края.


3. В трапезарията

релефни тапети релефни тапети

Релефните тапети могат да внесат нотка официалност във всяка трапезария. Можете да ги използвате за декорация на долната част на стените или за освежаване на старата ламперия. Съчетавайки два различни тапета, Вие можете да създадете усещането за наличието на сложна декорация, като същевременно това няма да ви струва купища пари и труд. Можете да добавите допълнителни елементи – дървени, пластмасови или метални самозалепващи се фигурки, които да изпълняват ролята на свързващ елемент.

релефни тапети

Друго приложение на релефните тапети в трапезарията е върху корниза. Него можете да украсите с лента от тапет с необходимата ширина и желания цвят, така че да създадете илюзията за релеф върху самата повърхност на корниза. Лентата може да залепите за повърхността или пък да втъкнете краищата й под ръбовете на самия корниз.


4. Подложка за масата

релефни тапети

Използвайте релефен тапет, за да си направите тази красива и нестандартна подложка за маса. Тя ще е практична и едновременно с това ще играе ролята на декорация за масата. Най-добре е за целта да изберете тапети от винил, които се почистват по-лесно. Ръбовете пък се облицоват с парчета филцов плат, чиито ръбове са скосени в двата края.


5. В спалнята

релефни тапети релефни тапети
релефни тапети релефни тапети

В спалнята също можете да намерите приложение на релефните тапети – върху дъската на леглото, върху рамките със снимки и картини, върху огледалото, върху шкафчетата и дори върху абажура на настолната лампа. Идеята, показана върху нощното шкафче, може да бъде използвана и за шкафовете в кухнята, като изберете желания релефен тапет и го залепите/ застопорите към вратичката на шкафа, а накрая (при желание) можете да боядисате в избран от Вас цвят. Що се отнася за облицоване на абажура на лампата, то изберете такъв с прави страни – облицовайте го така, че тапетът да остане едно парче, като накрая застопорите двата му края (не е желателно да използвате лепило, тъй като абажурът е в непосредствена близост до нагряващата се крушка).


6. Красиви декоративни кутии

релефни тапети

Направете си бързо, евтино и лесно декоративни кутии за документи, снимки и други предмети – единственото, което трябва да направите е да изберете подходящ за целта релефен тапет. След това облицовайте кутията и капака й с тапета и при желание боядисайте в желания цвят. Накрая залепете по един пластмасов слот за етикетите и поставете надпис със съдържанието на кутията.


Източник: bhg.com20 януари 2009 18:09 | 6 нестандартни идеи с релефни тапети
От: toares
Благодаря за публикуваните идеи. Възхищавам се на хора с фантазия. Всичко това е много лесно и приложимо и всеки може да създаде повече уют в своето жилище с малко въображение.
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
релефни тапети, проекти, щори

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg