фирми продукти
представяме
работа
 
1 шкафче, 5 дизайна

Вижте как едно обикновено нощно шкафче може да бъде трансформирано по 5 различни начина, за да пасне на различните интериори в спалнята.


Преди

шкафче

Така изглежда шкафчето при закупуването му, преди всякакъв вид обработка. То е обикновено и невзрачно, без каквато и да било декорация.


Вариант 1: Градински шик

шкафче

Небрежен и красив външен вид за нощното шкафче, който е особено подходящ за спалня в  свеж неофициален стил. Ето и как е постигнат този дизайн накратко:

1. Шкафчето е изцяло пребоядисано в приятен зелен цвят, като за плота му е избран по-светъл нюанс на зеленото.
2. Украсата върху вратичката на шкафа е евтина, но ефектна – тя е изрязана според желаната форма и е монтирана върху вратичката с лепило за дърво. Накрая е боядисана в бяло.
3. С помощта на подходящо лепило, към горната част на шкафчето са залепени стъклени топчета за по-силен декоративен ефект.
4. Върху плота на шкафчето (върху стъклените топчета) е нанесена епоксидна смола и е оформен втори пласт на плота.
5. Стандартната дървена дръжка на вратичката на шкафчето е заменена със стъклена.

Декоративният детайл

шкафче

Декоративен плот от епоксидна смола
Стъклените топчета прозират през пласта епоксидна смола, създавайки усещането, че плуват върху повърхността на шкафа.

шкафче


Вариант 2: Модернистичен шик

шкафче

Деликатен и изпипан дизайн, подходящ за спалня с модерен и изчистен интериор. Ето и как е постигнат този дизайн накратко:

1. Шкафчето е изцяло боядисано в светлосин цвят (този цвят е избран, за да се впише добре в конкретния интериор).
2. Декорацията върху вратичката на шкафчето е направена от дъска с дунапреново ядро, която е вместена стабилно в панела. Покритието е от декоративна лента (панделка) в два нюанса, срязана на равни парчета – парчетата са вплетени едно в друго хоризонтално и вертикално, за да образуват декоративна мрежа (плетка).
3. Старата дръжка е заменена с нова – по-тънка и направена от метал.
4. Върху плота на шкафчето са инсталирани 3 метални дръжки – за всяка от трите страни, освен предния панел

Декорация на панела
Вмъкнатата дъска с дунапреново ядро е декорирана с вплетени една в друга ленти в два цвята.

шкафче

Детайли върху плота
Плотът на нощното шкафче е заграден от трите страни с изящни метални дръжки в сребристо – те правят мебела по-удобен за поставяне на предмети върху него, от закуската до четивото.

шкафче


Вариант 3: Шкафче с монограм

шкафче

Нежна и приятна за окото декорация, особено подхождаща на традиционната и женствена спалня. Ето и как е постигнат този дизайн накратко:

1. Шкафчето е пребоядисано в два нюанса – слонова кост и бананово.
2. Върху предния панел на вратичката на шкафчето, с помощта на шаблон, е изобразен монограм в цвят слонова кост на фона на банановото.
3. Върху страничните панели на мебела е направена декорация с копчета, залепени дирекно върху панела.
4. Върху плота на нощното шкафче е поставена декоративна кърпа, а върху нея – парче закалено стъкло със съответните размери.
5. Старата дръжка е оставена, но е пребоядисана в синьо.

Декорация с копчета

шкафче

Красива украса за плота
Декоративната кърпичка, поставена между плота и стъклото, внася деликатна красота към шкафчето. Тя може да бъде заменена с декоративна покривка, рисунки или пък снимки.

шкафче


Вариант 4: Рустикален шик

шкафче

Рустикален дизайн, подходящ за спалня, в която преобладават естествените материи, цветове и аксесоари. Ето и как е постигнат този дизайн накратко:

1. Шкафчето не се боядисва, но върху всички повърхности се нанасят 2 слоя тъмен оцветител за дърво.
2. Върху плота на мебела е залепена малка бамбукова рогозка.
3. Предният централен панел на вратичката на шкафа е изрязан с трионче, а така полученият отвор е запълнен с плътна оризова хартия с щампи, залепена на място с лепило.
4. Дръжката е сменена с нова, чиято форма е повлияна от дизайна на Далечния изток – дръжка с квадратна форма и направена от бронз.

Осветен панел
За постигане на една по-специфична атмосфера, вътре в кабинета в монтирана приглушена светлина (на батерии), която осигурява приятна мека светлина, прозираща зад оризовата хартия.

шкафче

Рогозка върху плота
За да се постигне по-неутрален ефект, върху рогозката е нанесен тънък слой оцветен варов разтвор, така че разтворът да запълни пространствата между парчетата бамбук, а излишъкът е отстранен с влажна салфетка.

шкафче


Вариант 5: Небрежен стил

шкафче

Най-лесният вариант, който превръща нощното шкафче в мебел с небрежен стил, подходяща за тийнейджърска спалня в неофициален стил. Ето и как е постигнат този дизайн накратко:

1. Шкафът е обработен с лак (с изключение на плота). След това е използван тъмен оцветител за дърво, за да се оформи декорация върху плота с помощта на избрана щампа. Накрая, когато оцветителят е изсъхнал, е нанесен лак и върху повърхността на плота.
2. Вратичката на шкафа е демонтирана, а на нейно място е поставен панел от плат с избран цвят и десен. Панелът е закачен за своеобразен корниз, монтиран в горната част на отвора от вратичката.

Декоративен панел от щампован плат

шкафче

Декорация с върху плота

шкафче


Източник: bhg.com16 февруари 2012 15:11 | въпрос за покритието на плотана зеления варинта шкаф
От: Николова
може ли да поясните с каква точно марка смола е направено покритието, защото разбрах че обикновените помътняват след втврдяване и имат леко жълтене
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
нощно шкафче, интериор, дизайн

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg