фирми продукти
представяме
работа
 
10 (не)обичайни употреби на гаража

Ако разполагате с гараж, но в момента нямате кола или пък колата заема само част от помещението, може би се чудите какво да правите със свободното пространство. Ето няколко идеи в тази насока:

Забележка: Ако ще използвате в гаража си електрическата мрежа (който и от вариантите по-горе да изберете), не забравяйте да проверите обстойно състоянието на електрическата система в гаража, особено ако помещението е било преди това влажно и недобре изолирано.


1. Място за съхранение на различни предмети

гараж

Доста хора употребяват неизползваното място в гаража си именно като склад за непотребни вещи. Тайната обаче е в това да подредите вещите организирано и спретнато, вместо да ги захвърлите в някой ъгъл. Освен това далеч не е необходимо да съхранявате там само непотребни вещи – можете да монтирате шкаф, в който да организирате аксесоарите за автомобила и велосипеда, детски играчки за извън дома, дори напитки в големи количества (например пакети с минерална вода). Всичко разбира се зависи от условията във Вашия гараж – дали не е много влажно, дали не е твърде студено, дали е замърсено, дали гаражът се заключва и прочее. Ако разполагате с необходимите условия, можете да избирате от множество приспособления, които могат да се намерят на пазара – включително поставки за велосипеди, система от закачалки за инструменти, прибиращи се към стената работни плотове и прочее.


2. Спортна зала

гараж

Спестете пари от картата за фитнес клуб като направите в гаража си своя собствена фитнес зала. Първоначалната инвестиция ще Ви се отблагодари с времето, тъй като уредите могат да се използват от цялото семейство. Е, ако в залата използвате скъпи уреди, имате сложна фитнес програма, изискваща компетентен надзор или Ви е необходим личен инструктор, то домашният салон няма как да компенсира това. Но пък можете да се заредите в дома си със стандартно оборудване – гирички, бягаща пътечка, велоергометър. Така ще можете да правите леки упражнения за запазване на резултатите от фитнеса, без да се натоварвате прекалено. Освен това ще можете да монтирате върху стената музикална уредба или телевизор, а част от пространството върху пода да оборудвате за йога или аеробика.


3. Музикална стая

гараж

Ако добавите към стените, тавана и вратите на гаража си шумоизолация, можете да го превърнете в чудесна музикална стая за Вас и Вашето семейство. Тази идея е особено подходяща за семейства с вечно купонясващи тийнейджъри или деца, свирещи на музикален инструмент – така ще си спестите постоянния шум от музикалната уредба и мелодията от  упражненията с инструмента.


4. Перално помещение

гараж

Ако нямате място в дома си за отделно перално помещение, за целта можете да отделите за целта част от гаража или пък целия гараж. Особено подходящи за целта са помещенията с прозорци, които да осигуряват естествена светлина. Тук ще имате място за пералнята, за сушилнята, за монтаж на шкаф с рафтчета и чекмеджета за препаратите и дрехите и прочее.


5. Стая за забавления

гараж

Ако не използвате гаража по предназначение, можете да го преконструирате в стая за забавления. Функционалността на стаята зависи от Вас и Вашите предпочитания. В нея може да поставите различни игри, място за почивка и четене на книги, телевизор, билярдна маса, маса за тенис и прочее. Така ще спестите място във всекидневната си, а и ще можете да се забавлявате на спокойствие, изолирани от дома си, но в непосредствена близост до него.


6. Домашен офис

гараж

Ако се чудите къде да организирате собствен домашен офис, добре поддържаният гараж може да е Вашето място. Поставете необходимата мебелировка (бюро, шкафове, рафтове върху стената), сменете стенната облицовка (тапети, боя) и сменете подовата настилка – в общи линии това са базисните неща, за да създадете свой собствен кабинет у дома.


7. Хоби стая

гараж

Независимо от големината на гаража, в него винаги може да се намери място за няколко мебела и аксесоара, така че да практикувате хобито си на спокойствие. Разбира се този вариант не е подходящ за всяко хоби, но пък е чудесен избор за хората, които обичат да четат, да майсторят, да рисуват, да случат музика, да играят компютърни игри и прочее интериорни дейности.


8. Гостна стая или лятно помещение

гараж

Ако гаражът Ви е достатъчно голям, можете да го превърнете дори в гостна или пък лятно помещение до дома. Този тип помещение не изисква особено сложно обзавеждане, затова е достатъчно да поставите вътре легло, няколко шкафчета и няколко мебела за сядане. Разбира се ще трябва да преработите частично архитектурата на постройката, но пък крайният резултат ще Ви се отблагодари за усилията.


9. Стилен бар

гараж

Решете проблема с недостатъчното място във всекидневната, като преместите вечерите за среща с приятели в гаража. Тук можете да развихрите въображението си и да включите всякакъв вид мебели, уреди и декорация. Достатъчно е обаче да поставите мивка, мини барче, няколко бар стола и хладилник, за да поставите основите на своя собствен домашен клуб за забавления.


10. Домашен киносалон

гараж

Техниката за домашно кино, предлагана на пазара, е толкова разнообразна, че най-големият проблем остава мястото. Ако Вашият гараж няма прозорци или пък те са твърде малки, той е особено подходящ за трансформация в домашен киносалон. Големината на екрана, на стереоуредбата и на мебелите за сядане зависят от Вашия бюджет и желание.


Източник: bhg.comНяма коментари


ключови думи
гараж, трансформация, интериори

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg