фирми продукти
представяме
работа
 
Няколко лесни съвета организиране на гаража

garageМного хора използват гаража не само за паркиране на колите си, но и за складиране на предмети, за които няма място в дома. Ето защо е много важно пространството в него да е добре организирано и подредено, тъй като обикновено се опитваме да съберем възможно най-много неща в иначе малко пространство. Тъй като гаражът е мястото, където се движим почти всеки ден, безпорядъкът може да бъде не само неприятен за всякакъв вид дейност, но дори и опасен. Предлагаме Ви няколко идеи за реорганизация на помещението:1. Дръжте екипировката за къмпинг или спорт близо до колата си, но така, че да няма риск от инциденти. В най-добрия случай можете да изберете мебел на колелца (шкаф, метална количка и прочее), върху която да ги garageпоставите, за да можете лесно да ги пренасяте в колата и обратно в гаража.

2. Складирайте велосипедите далеч от местата, откъдето минавате. Те могат да бъдат поставени на стената – върху специално монтирани поставки, които могат да се намерят в специализираните магазини, както и на стабилни стойки върху пода. На пазара могат да се намерят и специални системи, които включват и места за поставяне на каските, ръкавиците и други аксесоари. Във всички случаи обаче е най-добре да поставяте предпазните и помощните аксесоари близо до основната екипировка.

garage3. Пазете в ред спортната си екипировка. Организирайте нещата си върху компактни системи върху стената, за да не Ви пречат при преминаване. Можете да ги закупите готови от специализираните магазини или да си направите сами система за складиране. За тази цел използвайте дървесина 1х10 (2.5 х 25 см.), за да отрежете от нея триъгълник. В него можете да пробиете дупки с диаметър около 7 см., в които можете да поставите например топките за баскетбол, или да отрежете жлебове за стиковете за голф – Вие сами решете как да организирате своите принадлежности. Накрая заковете платформата към опорни блокчета, предварително монтирани за стената.

4. Инсталирайте сгъваема маса, за да спестите място. Най-добре е масата да е монтирана върху стената и да се разгъва напред, или да се спуска надолу. Осигурете стабилна опора за масата върху пода, както и система, чрез която да стабилизирате хоризонталната й позиция.garage

5. Използвайте етажирани чекмеджета за складиране на вещите си – те представляват единични кутии-чекмеджета, които се монтират лесно едно над друго и където можете да поставяте инструментите си или пък градинските принадлежности. Ако са направени от прозрачна пластмаса, ще можете да виждате какво точно съдържат.

garage6. Използвайте евтини тръби за улуци, за да поставяте в тях лека дървесина, тръби и други дълги, но тънки предмети. За да монтирате винилови или алуминиеви улуци на стената, срежете ги на желаната дължина и ги прикрепете към инсталираните с винтове към стената монтажни скоби. Самостоятелно можете да използвате и монтажните скоби, за да закачате например градинските си инструменти, маркучите или кабелите.

7. Поставете в гаража си пейка, за да можете Вие и семейството Ви да имате удобно място, където да поставяте и махате спортната си екипировка. Пейката може да бъде с рафт под нея, където да поставяте например да съхнат мокрите ботуши и обувки.

По материали на Рийдърс Дайджест (www.rd.com)Няма коментари


ключови думи
гараж, подредба, организиране

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg