фирми продукти
представяме
работа
 
Функционално перално помещение

Пералното помещение не е задължителна част от всеки дом, но определено представлява значително удобство. Ако винаги сте искали да имате такова помещение, но нямате достатъчно свободно място, можете да се спрете на компромисен вариант – вместо цяла стая, отделете само част от помещението, кътче или ниша, в която да поставите основните елементи. Ако пък разполагате със свободна малка стаичка, която да пригодите за перално помещение, в нея можете да поставите куп полезни неща – място за гладене, шкафове за разпределение на дрехите, дори малка работилница за почистване и поправки. Всички тези елементи ще улеснят иначе неприятната работа около прането, гладенето и разпределението на дрехите на цялото семейство. Ето няколко идеи в тази насока:


Създайте функционално, красиво и забавно пространство

перално помещение

Независимо дали считате тази част от домакинската работа за приятна или не, тя е неизбежен елемент от домашните задължения. Затова, ако не можете да я избегнете, поне я направете по-приятна. За целта създайте такава организация, при която ще Ви бъде много по-лесно да работите, използвайте ярки цветове, създаващи настроение и се погрижете работното място да бъде добре осветено (при възможност). Не забравяйте да се възползвате от всяка една възможност да направите работата си по-лесна – със специални аксесоари, уреди (например сушилня) или чрез разпределението.

перално помещение      перално помещение

Като заговорихме за удобно разпределение, ето една идея. За да не се разкарвате из цялото помещение за прах, препарати, омекотител и прочее, можете да поставите пералнята/ сушилнята върху стабилно ниско шкафче с едно или повече дълбоки чекмеджета. Така тези неща винаги ще са наблизо при нужда, а едновременно с това ще спестите малко място. Тази идея е особено подходяща за пералните с предно зареждане, тъй като ги прави по-ергономични за употреба – отворът на пералнята се измества по-нависоко, намалявайки нуждата от навеждане.

За да направите пералното помещение още по-организирано, можете да поставите в него компактно шкафче с рафтове, върху които да подредите няколко еднакви плетени кошнички – те ще поберат значителна част от нещата в помещението и едновременно с това ще играят ролята на красива декорация. За да Ви бъде по-лесно, можете да надпишете всяка кошничка, за да можете да разпределяте вещите (или прането) – по вид, по чистота или пък в зависимост на кой член от семейството принадлежат те.


Пространство за дрехите

перално помещение

Когато дрехите не могат да бъдат хвърлени в сушилнята, те трябва да се прострат някъде, за да изсъхнат. Можете да изберете няколко различни варианта – например сгъваема метална сушилня, простор (най-практични са тези, които след употреба се прибират обратно) или малък кът за простиране в единия край на стаята (както е показано на снимката по-горе).


Организирани ниши за всяка дейност

перално помещение      перално помещение
  
Нито сантиметър от помещението не трябва да стои неизползван – за целта е добре да се обособят отделни кътове за всяка дейност. Така например е хубаво да имате място (макар и малко), където да поставяте мръсните дрехи, където да ги сгъвате след пране, където да правите поправки (на ръка или с шевна машина), където да гладите и прочее. Така ще създадете организация, която ще поддържа работата изрядна, ще спести време и усилия, и най-важното – редът ще помогне да се оползотвори максимално малкото помещение, с което разполагате.

перално помещение

Ето например един тесен, но висок шкаф с рафтове може да побере няколко кутии с етикети, с разпределени в тях вещи. Дълбоките чекмеджета също могат да Ви бъдат от голяма полза. Ако разполагате с достатъчно място можете да направите и малка пейка до прозореца, където да си почивате по време на работа – когато не се използва за сядане, тя може да играе ролята на работна площ (седалката се маха).

Източник: bhg.comНяма коментари


ключови думи
перално помещение, функционалност, разпределения

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg