фирми продукти
представяме
работа
 
Лесно и функционално "шкафче" за списания

Ако не обичате да изхвърляте старите вестници и списания, направете специално място за тях в дома си. Подредени в това лесно за направа "шкафче" от поставки за списания, те ще са красиво подредени и бързи за откриване. Същият проект можете да използвате и за документите в домашния си офис. За да бъде крайният резултат още по-ефектен, можете да използвате поставки за списания в различен цвят или пък да ги декорирате допълнително.

шкафче


За целта са Ви необходими:

* няколко дървени (или пластмасови) поставки за списания – тук са използвани 11 броя
* боя за дървесина (или подходяща за конкретния материал) в различни цветове – може да се замени с различна декорация (с релефни тапети, декупаж, декоративна хартия и прочее)
* шперплатова плоскост с дебелина 2 см.
* винтове (за дърво)

шкафче


Инструкции:

1.  Боядисайте поставките в избраните цветове или ги декорирайте по избрания от Вас начин. Оставете ги да изсъхнат.

2. Срежете основата и гърба на бъдещия "шкаф" от шперплатовата плоскост. Ако не можете да нарежете плоскостите сами, поръчайте на дърводелец да го направи предварително.

3. Монтирайте гърба от шперплат към основата с помощта на няколко винта. За допълнителна стабилност можете да монтирате и няколко ъглови метални скоби – за целта използвайте няколко по-малки винта.

4. В този проект са крачета на мебела са използвани метални скоби за рафтове, монтирани към долната част на основата. Вие можете да използвате и обикновени дървени крачета, които да монтирате с винтове. "Шкафчето" може да бъде монтирано и директно към стената (монтажът трябва да е стабилен заради тежестта на мебела). Най-лесният вариант обаче е за основа да се използва малка дървена пейка, върху която да се монтира основата и останалата конструкция.

5. Когато сте готови с монтажа на двете плоскости от шперплат, монтирайте поставките за списания върху гърбовата плоскост. Подреждайте ги така, че да се застъпват леко една с друга в мрежа (виж изображението по-горе). Монтирайте ги на място с лепило за дърво и винтове с шайби. Най-долните 4 поставки можете да оставите немонтирани, тъй като те лежат върху базата – така ще можете да ги изваждате и поставяте отново на местата им.


Източник: readymade.comНяма коментари


ключови думи
интериор, поставка за списания, шкафче

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg