фирми продукти
представяме
работа
 
Лесни проекти за дома: Рафтче за стената от поставка за списания

Няма нищо по-досадно от това, когато се прибереш у дома след работа, да се чудиш къде да поставиш ключовете и всички онези джунджурии, които пълнят джобовете на якето и панталоните. Затова Ви предлагаме един бърз и лесен, но много ефектен проект за направата на стенно рафтче, заемащо малко място, което ще можете да използвате и като поставка (например на стационарен телефон). То е особено подходящо за антрето или коридора, но можете да го поставите и във всяко друго помещение. стига да разполагате със свободно място в някой ъгъл между стените. Така няма да Ви се налага да разпръсквате предметите из цялата къща, а на следващата сутрин да губите време да ги намирате отново – всичко ще бъде на едно място, прибрано върху рафтчето.

рафт

За проекта можете да използвате специалните поставки за списания и документи, които се предлагат в специализираните магазини (те трябва да са направени от дърво) или пък предварително да си сглобите такава (или да поръчате на дърводелец да Ви сглоби конструкцията).

рафт

Освен поставката за списания, са Ви необходими още малко боя или оцветител за дървесина (по избор) и 2 броя големи винта с шайби (вида на винтовете трябва да е съобразен с вида на конструкцията на сградата – тухла, панел, гипскартон и прочее). Ако ще поставяте върху рафта някакви по-тежки предмети (например нощна лампа или телефон), трябва да сте сигурни, че материалът, от който е направена поставката е достатъчно стабилен за целта и че сте я монтирали стабилно за стената – в такива случаи е най-добре да подсилите рафта, като монтирате предварително L-образна скоба под него (или 2 скоби, за всяка от двете стени), за да понася тя част от тежестта.


Инструкции:

1. Нанесете боята/ оцветителя върху повърхностите на кутията (ако сте решили да използвате такава)

2. Предварително пробийте върху едната (най-дългата) страна на конструкцията 2 дупки за винтовете.

3. Отбележете местата на двата винта върху стената, уверявайки се, че са на едно ниво.

рафт

4. Монтирайте кутията върху стената с винтовете, като използвате шайбите, за да не потъват те твърде навътре в дървото. За още по-голяма стабилност, можете да използвате още 1 или 2 винта, за да монтирате и двете страни на кутията върху съответната перпендикулярна стена.

5. Ако наблизо имате разположен електрически контакт, можете да използвате рафта за поставка на зарядното на телефона си – кабелът може да се провре лесно през отвора в предната част на кутията (ако готовата поставка няма такъв, можете да го отрежете сами предварително, още преди да монтирате кутията към стената/ стените). Можете също така да монтирате няколко еднакви поставки една над друга в ъгъла, за да получите красива и практична система от рафтове.


Източник: designspongeonline.comНяма коментари


ключови думи
рафт, стена, поставка

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg