фирми продукти
представяме
работа
 
Декорация върху щорите – част 2

Ако сте изморени от старите и скучновати щори в дома си, имате пред себе си две решения – едното е да ги смените, а другото е да ги освежите. Първият вариант разбира се е по-лесен, но пък най-често е и по-скъп. Вторият изисква малко повече време, но пък е по-евтин и е отражение на Вашата творческа енергия и ентусиазъм. Ние Ви предлагаме няколко проекта за декорация на щорите с помощта на щампи и малко боя. Ето и още 2 проекта, които можете да изпълните.

Първа част


3. Папратови листа

щори с декорация

Щампите са в светли цветове, поставени върху тъмен фон – така се създава приятен за окото контраст, който изпъква на неутрален фон. За да изравните щампите, така че те да са подредени в една линия, облепете щората с тясна самозалепваща се лента, вертикално и хоризонтално, така че да създадете своеобразна „мрежа“, в която да поставяте отделните щампи. Същата техника на щамповане можете да изпълните с различни форми и цветове – например плодова декорация за кухненските щори.

щори с декорация

Необходими материали:

* Римска щора в тъмен цвят (или предварително боядисана с боя за тъкани)
* Избрана щампа (закупена или направена от Вас) – тук е използвана щампа на листо от папрат (вижте тук как да си направите сами щампа)
* Самозалепваща се лента
* Мерителна рулетка
* Молив
* Козметична гъбичка
* Акрилна боя за тъкани в два цвята – коралово червено и ванилово

щори с декорация

Инструкции:

1. За да направите щамповането по-лесно и акуратно, ако използвате закупена от специализиран магазин щампа, най-добре е да замените дунапренената подложка на щампата с парче плексиглас (внимателно махнете старата подложка и залепете с прозрачно парче плексиглас, срязано до размерите на щампата).

2. Измерете и облепете със самозалепваща се лента координатната "мрежа", по която да разположите мотивите. Нанесете боята върху щампата с помощта на козметична гъбичка – първо използвайте коралово червеното. Притиснете внимателно щампата върху повърхността на щората, на предварително указаното място.

3. Когато щамповате всички мотиви в първия нюанс, измийте щампата и я подсушете, преди да повторите същата процедура и с ваниловата акрилна боя.


4. Бамбук

щори с декорация

Този дизайн изглежда особено ефектен, ако се нанесе върху бамбукови щори. Тъй като бамбукът е с естествена рехава структура, добре е да нанесете щампованите листенца на по-голямо разстояние едно от друго, така че да не закривате красотата на самата щора.
Щамповането става с помощта на леко навлажнена плътна гъбичка, изрязана във формата на листо, а детайлите се оформят допълнително с тънка четчица. Идеални за тази техника са плътните гъби от целулоза, които са твърди, докато са сухи (и се изрязват лесно), а при навлажняване омекват.

щори с декорация

Необходими материали:

* Бамбукови римски щори
* Самозалепваща се лента
* Перманентен маркер
* Плътна целулозна гъбичка
* Ножици
* Козметична гъбичка
* Акрилна боя за тъкани в няколко нюанса на зеленото и кафявото
* Четчица за рисуване

щори с декорация

Инструкции:

1. Облепете ръбовете на щората със самозалепваща се лента, за да ги предпазите от изцапване.

2. Използвайте перманентен маркер, за да пренесете мотива (листо) от хартията (например принтиран образ) върху гъбичката. Срежете по контурите, за да получите готовата щампа. Преди да използвате щампата, потопете я във вода, за да омекне.

3. При нанасяне на щампите е добре да сменяте посоката на листата и да съчетавате дизайните.
4. С помощта на козметичната гъбичка нанесете акрилна боя върху щампата, като използвате два от нюансите на зеленото. Притиснете щампата към повърхността на щората – ако искате да оформите "стръкче" от 3 листенца, оставете малко място межди щампованите мотиви, за да направите после "стеблото". Ако цветовете са твърде бледи, нанесете с четката допълнително боя.

5. Оформете детайлите - "стеблата", "вените" на листата и ръбовете, с помощта на четката и по-тъмните нюанси на зеленото и кафявото.


Източник: bhg.comНяма коментари


ключови думи
щори, прозорци, декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg