фирми продукти
представяме
работа
 
Украсете дома си с щампована декорация – 1 част

щампа

Как да си направите сами щампа


Необходими материали:
• Плоскости от твърд и плътен (непопиващ) стиропор или дунапрен (или от т.нар. пяна, която се използва за направата на възглавници)
• Писалка (маркер) за тъкани
• Макетно ножче
• Плоскост линолеум
• Лепило
• Прозрачна плоскост от плексиглас
• Боя за тъкани (или друг вид, в зависимост от повърхността, която ще щамповате)
• Апликатор за боя (може да се замени с козметична гъбичка, дунапренена четка или малък дунапренен валяк)

Ето една примерна щампа, използвана в показания проект. Схемата на щампата можете да свалите оттук: https://www.diyideas.com/images/img_stamping-pattern1a_lg.jpg.

щампа


Инструкции
:

1. Направете на принтера 2 копия на избраната щампа, в желания от Вас размер. Не забравяйте, че щампата ще бъде огледален образ на мотива и затова трябва да копирате образа на  обратно. Запазете едното копие, за да можете да се консултирате с него за разположението на отделните елементи, а другото използвайте, за да ги изрежете.

щампа

2. Очертайте контурите на всеки елемент върху избрания материал (пяна, дунапрен или стиропор), като номерирате всяко парче върху гърба, за да се ориентирате при подреждането след това.

щампа

3. Отрежете елементите по очертанията с помощта на макетно ножче.

щампа

4. Поставете парчето прозрачен плексиглас върху първото копие на щампата (което оставихте за справка) и залепете отделните елементи от пяна/ дунапрен/ стиропор върху плексигласа, за да създадете своеобразен печат – щампа.

щампа

5. Излейте малко количество боя в малък съд и с помощта на четката от дунапрен нанесете боята върху всички елементи на щампата.

щампа

6. Обърнете щампата на обратно и я притиснете към желаната повърхност. За по-голяма интензивност на цвета повторете процедурата и оставете да изсъхне. Използваната щампа измийте с топла сапунена вода.

щампа

Източник: www.diyideas.com

Продължава...17 юни 2009 10:30 | Украсете дома си с щампована декорация – 1 част
От: Ани
Идейно!
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
декорация, интериор, щампа

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg