фирми продукти
представяме
работа
 
Хитринки за всеки дом - част 3

Колко пъти Ви се е случвало да хвърлите на вятъра много пари, време и усилия за нещо, което е можело да бъде направено по много по-бърз, евтин и лесен начин? А колко пъти сте се мъчили над някакъв битов проблем, а впоследствие се е оказвало, че съществува бърз и хитър трик за справяне с него? Е, човек не може да знае всичко, но никога не е излишно да научите няколко хитрини за ежедневието си. Ето още от тази своеобразна поредица с полезни съвети за дома.

Хитринки за всеки дом - част 1
Хитринки за всеки дом - част 2


1. Лесен начин за почистване на боя от стъклото на прозореца

Следващият път, когато Ви се наложи да почиствате прясната боя, попаднала върху стъклото на прозореца след боядисване на рамката, предварително напръскайте мястото с препарат за почистване на прозорци. След това изстържете боята с остра метална стъргалка – остатъците ще се махнат много по-бързо и лесно.

хитринки за дома


2. План за монтаж

Предметите, които се монтират посредством отвор и винт на гърба могат да бъдат доста трудни за поставяне. Затова направете предварителен план-чертеж, който ще Ви помогне да поставите елементите за монтаж на точното място. За целта поставете лист хартия на гърба на предмета (например пощенска кутия) и с помощта на молив отбележете (с търкане) местата за монтиране.

хитринки за дома

 Поставете листа на желаното място, където ще монтирате предмета и го изравнете. След това направете пилотните дупки за винтовете. Ако системата за монтаж е по-сложна, внимавайте да не поставите листа със схемата наобратно, тъй като така елементите няма да паснат при монтажа.

хитринки за дома


3. Винилова преграда за градината

Виниловата облицовка е един от най-добрите начини да спрете "нахлуването" на бурени в оформените лехи в двора или градината си. Тя е сравнително евтина, гъвкава и издръжлива е, но определено не е много красива гледка, когато се подава под зеленината. Затова решете проблема, съчетавайки красота и функционалност – след като поставите виниловата облицовка по ръбовете на лехите, поставете до нея своеобразна "оградка" от камъни или тухли, за да оформите ръба и да скриете облицовката.

хитринки за дома


4. Застопорете килимите

Ако Ви е писнало килимите в дома Ви да се местят и плъзгат постоянно, използвайте този трик, за да ги застопорите на едно място. Обърнете килима и поставете от долната му страна на няколко места по няколко капки течен силикон, като създадете своеобразна "решетка" (на разстояние 10-ина см.). Оставете силикона да стегне напълно и поставете килима на мястото му – благодарение на силиконовите "подложки", той вече няма да се плъзга по пода.

хитринки за дома


5. Почистване на височина

Ако се чудите как да почистите насекомите, праха, паяжините и мръсотията от тавана или по-високите прозорци в дома си, използвайте тази лесна приставка за прахосмукачката. Върху стандартния накрайник, който обикновено е твърде къс, поставете и залепете с изолирбанд PVC тръба с подходяща ширина – така ще можете да достигнете всяко кътче на дома си и да го почистите добре.

хитринки за дома


Източник: rd.com2 август 2012 20:57 | Хубави идеи
От: Фийби
Тази девойка от последната снимка ми прилича малко на Моника от "Приятели". :)
23 март 2009 21:10 | И другите
От: Katerina
Не само това е много интересно и лесно-и другите 1 и 2 -са все страхотни неща!
23 март 2009 18:06 | Браво
От: Васил
Много е хитро и лесно!
1 ]
3 резултата в 1 страница


ключови думи
идеи, хитринки, дом

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg