фирми продукти
представяме
работа
 
Хитринки за всеки дом - 2

Колко пъти Ви се е случвало да хвърлите на вятъра много пари, време и усилия за нещо, което е можело да бъде направено по много по-бърз, евтин и лесен начин? А колко пъти сте се мъчили над някакъв битов проблем, а впоследствие се е оказвало, че съществува бърз и хитър трик за справяне с него? Е, човек не може да знае всичко, но никога не е излишно да научите няколко хитрини за ежедневието си. Ето още от тази своеобразна поредица с полезни съвети за дома.

Хитринки за дома - 1 част


1. По-чисто сваляне на старата боя

хитри идеи

Намалете до минимум бъркотията при сваляне на старата боя и лак от старите мебели, като използвате празна кутия от боя. Срежете тесен отвор в единия край на кутията, откъдето да провирате шпатулата, за да изстържете от нея остатъците от боя или лак. Отворът трябва да е малко по-широк от дебелината на шпатулата и малко по-дълбок от ширината й.


2. Държач за торбите за отпадъци

хитри идеи

Направете си удобен дървен държач за торбите и чувалчетата, в които събирате отпадъците. За целта са Ви необходими няколко шперплатови плоскости, от които да оформите проста полукутия (виж изображението). Горните краища на конструкцията са така изрязани, че да държат торбите отворени – това ще улесни значително работата Ви в кухнята, офиса или магазина. Към кутията може да се добави малко отделение с допълнителни торбички.


3. Трик с въже за ламинирания плот

хитри идеи

Най-лошото нещо, което можете да направите, когато работите с контактен цимент и пластмасов ламинат, е да оставите двете повърхности с нанесено по тях лепило да имат контакт помежду си преди да сте нагласили всичко. За да нагласите внимателно ламинираната плоскост без тя да се докосва до цимента, използвайте найлоново въже – поставете въжето върху плота под формата на змия (оставете единия край на въжето извън повърхността), а върху въжето поставете ламината и го нагласете. Накрая внимателно издърпайте найлоновото въже, като пристискате освободените части на двете повърхности една към друга.


4. Боядисване на тесни места

хитри идеи

Ако Ви се налага да боядисвате местата зад тоалетната чиния, радиатора или на други тесни места без да ги демонтирате, за целта можете да използвате специално направена от Вас "четка". Приспособлението можете да направите като залепите тампон за боядисване на ъглите (или тънка гъба) за тънка дървена летва.


5. Предпазване на ръцете при изолиране

хитри идеи

Когато работите с изолационни материали от фибростъкло е задължително да носите дебели ръкавици, тъй като този материал дразни силно кожата. Дори с ръкавици обаче има шанс изолацията да има контакт с кожата над ръкавиците – затова покрийте тези места като ги облепите, захващайки както ръкавиците, така и ръкавите на дрехите си. За облепването можете да използвате изолирбанд, скоч или т.нар. армирана лента (сребриста лента, подобна на изолирбанда, т.нар. duct tape).

Хитринки за всеки дом - част 3


Източник: rd.comНяма коментари


ключови думи
дом, идеи, хитрини

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg