фирми продукти
представяме
работа
 
Хитринки за всеки дом

идеиКолко пъти Ви се е случвало да хвърлите на вятъра много пари, време и усилия за нещо, което е можело да бъде направено по много по-бърз, евтин и лесен начин? А колко пъти сте се мъчили над някакъв битов проблем, а впоследствие се е оказвало, че съществува бърз и хитър трик за справяне с него?


Е, човек не може да знае всичко, но никога не е излишно да научите няколко хитрини за ежедневието си. Това е първата част от тази нова своеобразна поредица с полезни съвети за дома.1. Матрица за пътеката в двора

идеи
 
Не изхвърляйте остатъците от сухата бетонова смес, останала Ви след ремонта – използвайте ги, за да си направите "камъни" за стъпване за градината или двора, а защо не и цяла пътечка. За матрица можете да използвате нещо много нестандартно – горната част на стара пластмасова кофа с вместимост 15-ина литра. За целта изрежете най-горната част от кофата – така полученият пръстен поставете върху талашитена плоскост и го запълнете с готовата бетонова смес. Когато бетонът стегне извадете готовия "камък" от формата и ето – вече разполагате с първия елемент от своята нова пътечка.


2. Премахване на старо лепило

идеи

Когато ремонтирате мебелите, много често се налага предварително да премахнете остатъците от старото лепило за дърво – без тези остатъци новото лепило ще държи много по-стабилно. Има един много лесен начин да се справите с тази задача – след като разглобите частите на мебела, натъпчете малко ситен талаш в процепите с лепило и капнете върху него малко вода. Оставете 10- 12 часа и след това извадете талаша с помощта на отвертка – по-голяма част от лепилото ще излезе с дървените стърготини. Остатъците от лепилото би трябвало да можете да премахнете без усилия. Тази техника не работи при всички лепила за дърво, но може да Ви бъде полезна при немалка част от тях.


3. Стълба с "крачета"

идеи

За да предпазите от надраскване фасадата на дома си или стените вътре в помещенията, омекотете ръбовете на стълбата, която използвате. За целта поставете чифт стари маратонки върху двата горни края на стълбата и ги захванете стабилно с изолирбанд. Така гумените подметки (те трябва да са предварително измити) ще легнат върху стената, предпазвайки я от надраскване и излющване на боята.


4. Спрете капенето

идеи

Когато душът или чешмата в дома Ви се развали и започне да капе, системният звук от падането на капките върху пода или в мивката може да докара всеки до лудост. Тук разбира се решението на проблема е ясен – трябва да се смени уплътнението или друга част на повредения душ/ кран. Има обаче едно временно решение, което ще Ви осигури здрав сън поне за времето, докато се погрижите за повредата – завържете парче дебело въже (дълго до пода или до канала на мивката) към главата на душа или чешмата, така че падащите капки вода да се стичат безшумно по въжето чак до пода/ канала.


5. Помощ за бояджийския валяк

идеи

Ако Ви се е случвало да боядисвате с т.нар. "мечета", може би знаете колко дразнещо може да бъде боядисването, ако калъфът на валяка постоянно се изплъзва от рамката. В този случай има една лесна хитрина, която ще Ви спести време, нерви и бъркотия – използвайте ръба на метална пила, за да нарежете върху металните пръчки на рамката на валяка няколко плитки нареза. Нарезите ще поддържат по-стабилно текстилния калъф, а Вие ще можете да си свършите работата необезпокоявани.

Хитринки за всеки дом - част 2
Хитринки за всеки дом - част 3

Източник: rd.com5 февруари 2009 14:34 | хитро
От: Здравка
Браво!За някой неща никога не бих се сетила!:)))
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
хитринки, идеи, дом

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg