фирми продукти
представяме
работа
 
8 лесни идеи за декорация с хартия

Лесна, бърза и евтина – такава е декорацията, която можете да си направите и сами. За целта подберете подходяща луксозна хартия в желаните от Вас шарки и цветове, и отделете няколко часа от уикенда, за да направите някой от показаните по-долу проекти:


1. Хартиено изкуство за цялата стая

декорация с хартия

Изберете ролки луксозна хартия с екзотични шарки, за да декорирате бързо и евтино цялото помещение. Съчетайте цветовете и десените помежду им, както и с вече съществуващия интериор.
Първата част от проекта - декорация на настолната лампа, включва широка хартиена лента, прикрепена към абажура на лампата (уверете се, че абажурът е достатъчно далеч от крушката, за да избегнете риска от нагряване и запалване на хартията). В двата края на хартиената лента прикрепете 2 по-тесни ленти от едноцветна хартия, за да придадете на ръбовете завършен вид.


2. Хартиени квадрати за стената

декорация с хартия

Намерете няколко готови художнически платна (или тесни картонени кутии ) с размери 30 х 30 см.). Увийте всяко платно с цветна хартия, все едно увивате подарък – накрая залепете стабилно хартията откъм гърба на кутията. Към рамката на платното заковете кукичка за монтиране върху стената и закачете квадратите един до друг.


3. Декорация за масата

декорация с хартия

Малката декоративна масичка ще придобие коренно различен вид, ако поставите върху плота й парче декоративна хартия (с размерите на самата масичка или покривайки само част от плота). Върху хартията поставете стъклена или пластмасова плоскост, покриваща целия плот, за да застопорите декорацията на място. Друга вариант е върху декоративната хартия да поставите голям пластмасов поднос – той ще играе ролята на стъкло и едновременно с това в него ще можете да поставяте повече предмети.


И още...

4. Срежете от няколко различни парчета хартия няколко квадратни парчета с размери 10 х 10 см., като изберете цветове и шарки, които се допълват и преливат. Залепете парчетата върху голяма плоскост от плътен картон (или бяла хартия за ламиниране), за да оформите свой собствен красив колаж. Накрая, ако желаете, можете да поставите готовия колаж в рамка и да го окачите върху стената (Вижте още една подобна идея тук).

декорация с хартия

5. Увийте красиво оформена ваза от прозрачно стъкло с няколко ленти от цветна хартия, така че цветовете им да се съчетават с нюанса на цветята във вазата. Накрая залепете (с тиксо или лепило) краищата на всяка хартиена лента, за да я застопорите на едно място.

6. Облицовайте кориците на старите книги с красива цветна хартия, за да придадете на библиотеката си нов свеж вид. Ако пък използвате един и същ вид хартия, тя ще изглежда по-подредена и унифицирана. Освен това можете да разделите книгите си по вид (научна фантастика, кулинария, езици и прочее) и да ги облепите в различни десени, за да ги различавате отдалеч – флорални мотиви, райета, геометрични форми и прочее.

декорация с хартия

7. Отрежете няколко хартиени ленти с ширина 8 см. и ги увийте около пръстените за салфетки. Още по-лесен вариант е да използвате за основа картонените туби от кухненска хартия – готовата украса можете да използвате вместо пръстени за салфетки или украса на масата.

8. Използвайте декоративна хартия за украса на подноса за сервиране, като поставите върху декорацията пластмасова или стъклена плоскост (Вижте един подобен проект тук).


Източник: bhg.com16 януари 2009 19:10 | Hartiena dekoraciya
От: az de az
Na men pyk mnogo mi haresva. Otdalech ne lichi, che e hartiya, izglejda kato tykan. Osobeno kato smetnem cenata na hartiyata spryamo platowete i gotovite kartini, cenata e syshtestveno po-dobra.
16 януари 2009 17:40 | Декорация от хартия
От: Mimi
даже и за студентска стая не става, знаете ли колко струва само едно руло такава хартия! хич не е за студенти...
16 януари 2009 13:42 | Декорация о т хартия
От: Весталка
еее, това наистина е лесно,но толкова евтинее тази декорация,че освен за студентска. или стая за деца не я виждам приложена в дома.... И все пак-....
1 ]
3 резултата в 1 страница


ключови думи
хартия, декоративна хартия, декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg