фирми продукти
представяме
работа
 
Идеи за интериора: Собствено изкуство за стената

Понякога обикновените неща, представени по подходящия начин, могат да се превърнат в истинско произведение на изкуството. Ако и Вие обичате да създавате красиви неща, без това да Ви струва цяло състояние, ние Ви предлагаме следната идея за интериора – да създадете своя собствено изкуство върху стените в дома си с помощта на черно-бели силуети в рамка. На пръв погледа идеята изглежда обикновена, но резултатът може да бъде наистина удивителен.

декорация върху стената

За целта са Ви необходими само подръчни материали: черна художническа хартия, бяла хартия за ламиниране (или дори картон), ножица, молив и подходящи шаблони – силуети. Шаблоните можете да си изработите сами с програмата Photoshop (като изрежете по контурите избран предмет) или да си свалите готов. Ние Ви предлагаме няколко интересни шаблона по-долу – необходимо е само да увеличите всеки от тях до избраната от Вас големина и да го пуснете на принтер.

Следващата стъпка е да залепите с тиксо листа с шаблона върху лист плътна черна хартия и да изрежете силуета по контурите с помощта на макетно ножче. Тъй като трябва да режете и през двата слоя хартия, не забравяйте да поставите отдолу подходяща плоскост, предпазваща повърхността, върху която режете. Накрая залепете с лепило така получения силует върху бялата хартия за ламиниране (или картона).

Друг вариант е да вместо да изрязвате силуета от черната хартия, да поставите изпринтирания образ върху хартията за ламиниране/ картона и да го изрежете по контурите. Така ще получите отвор върху бялата повърхност, с контурите на избрания образ. Накрая залепете с лепило бялата плоскост (с отвор) върху черната хартия, за да получите приблизително същия краен резултат.

декорация върху стената

Която и от двете техники да използвате, накрая трябва да поставите изображението в подходяща дървена рамка. За да бъде ефектът още по-силен, можете да боядисате дървената рамка така, че тя да имитира външния вид на скъпата абаносова дървесина (Вижте как можете да направите това тук).

Ето и някои предложения за шаблони – силуети:

декорация върху стената

декорация върху стената

Можете да свалите и някой от тези: шаблон - клонка, шаблон - цвете и шаблон - куче.

Източник: diyideas.com15 юли 2009 19:14 | идеи за интериора
От: mamata
силуетите на тези растения са много красиви и семпли.Представете си ги върху един параван....Всъщност това са билки-и полезни и красиви.Харесва ми идеята да ги използвам.
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
силуети, стена, картини

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg