фирми продукти
представяме
работа
 
Стилен поднос със спомени

Запазете празничните моменти и хубавите мигове в живота си, като ги "вградите" в нещо, което използвате всеки ден – красив и функционален поднос. Тази идея можете да използвате не само за празничните дни, но и във всекидневието си, украсявайки подноса с изрезки с интересни мисли, стихове, картинки, снимки, сухи цветя, картички и каквото друго решите.

 поднос


Необходими материали:

* дървена рамка за картина с размери 28 х 36 см. – с гръб и стъклена предна част
* фина шкурка
* боя за дърво в избрания цвят
* четка за боя
* 2 броя дръжки за чекмеджета от неръждаема стомана – с дължина 12 см. (те ще бъдат монтирани от външната страна на рамката)
* декоративна хартия с размери 30 х 40 см. (подрязва се, за да пасне)
* двустранна залепваща се лента
* лепило
* избрани декорации – снимки, рисунки, изрезки, декорации и прочее
* дълга блестяща лента
* по желание - парче филц с размери 28 х 36 см.


Инструкции:

1. Внимателно махнете гърба и стъклото на рамката. С помощта на шкурката загладете повърхността й, особено острите ръбове, след което избършете с влажна кърпа.

2. Боядисайте рамката в избрания цвят и оставете боята да изсъхне. Ако желаете можете да добавите и специално покритие, което нацепва боята, създавайки интересен ефект на старинност.

3. Поставете двете дръжки за чекмедже в средата на всяка от двете по-къси страни на рамката и ги монтирайте с винтове.

4. Поставете декоративната хартия върху гърба на рамката и я залепете за него с помощта на двойно залепваща се лента. Аранжирайте декорациите върху хартията и ги залепете с лента или с малко лепило.

5. Поставете върху така получената декорация стъклото, внимателно го захванете с големи щипки за пране към рамката и го обърнете. С гърба на подноса нагоре, и махайки щипките една по една, монтирайте гърба и стъклото към дървената рамка, след което заковете няколко малки пирончета.

6. Ако поискате можете да залепите парче филц върху гърба на подноса, за да не се плъзга той по гладки повърхности.


Източник: bhg.comНяма коментари


ключови думи
проекти, поднос, декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg