фирми продукти
представяме
работа
 
Еко кухня с кокетен дизайн

Вижте как дизайнерката Сюзън Дроуди трансформира своята кухня в еко оазис, използвайки цял куп екологични идеи. Нейната къща се намира в слънчева Калифорния, а кухнята е истински пример за баланс между модерен дизайн и традиция.


Еко кухня

 Еко кухня с кокетен дизайн

В кухнята са съчетани екологичен дизайн и функционалност, без да се прави компромис нито с едното от двете. Заедно с интериорната дизайнерка Лаура Бърнс, Дроуди създава дизайн по свой вкус. Фокусна точка в интериора е кухненският остров, оформен като художническа палитра, който е осветен отвътре със синя светлина. Вижте още няколко екологични идеи за кухнята тук и тук.


Еко осветление


 Еко кухня с кокетен дизайн

Вградените лампи – луни позволяват създаването на пластове светлина, с акцент върху секторите, където тя е най-нужна. Осветителните тела са с опция за контрол на интензивността – нисковолтовите халогенни лампи в горната и долната част на кухненските шкафчета пестят ток и не дразнят очите. През деня двете вградени тавански прозорчета спестяват средства, възползвайки се от слънчевата светлина.


Еко материали


 Еко кухня с кокетен дизайн

Плотовете са от рециклирано стъкло – еко вариант на скъпите разновидности, естествени или синтетични. Дизайнът им  е съобразен с общия вид на интериора – сините парченца в него кореспондират с цвета на стъклената облицовка малко по-встрани. Кухненският остров включва две мивки – едната от които двойна, което прави готвенето много по-бързо. За да се спести енергия, в кухнята са поставени две миялни машини – малка, във вид на чекмеджета, която спестява енергия при честа употреба, и стандартна, която се използва само при нужда, например при парти.


Свеж въздух


 Еко кухня с кокетен дизайн

Цветните панели на кухненския остров са от рециклираща се цветна смола, създадена по безвреден начин, без токсични газове. За интериора на кухнята са използвани нетоксични бои с ниско или нулево съдържание на вредни органични вещества, които се отделят във въздуха.


Свежи цветове


 Еко кухня с кокетен дизайн

Вместо традиционните аксесоари от неръждаема стомана, Сюзън Дроуди обзавежда кухнята си с цветни детайли в цвят бургунди. Такива са печката, фурната и аспираторът. За да  намали количеството използвана енергия, дизайнерката инсталира няколко мини уреда – мини хладилник и фризер – чекмедже, допълващи основния хладилник, с цел да не се отваря непрестанно вратата му, за достъп до основните продукти. Уредите са със специален сертификат за пестене на енергия Energy Star.


Семпли акценти


 Еко кухня с кокетен дизайн

Нюансите на бургунди се съчетават чудесно с оттенъците на дървесината, използвана в обзавеждането. Те са допълнени от сиво-сините детайли в кухненския интериор – облицовката и светещият отвътре кухненски остров. Кухненските шкафчета са изработени от материал, сертифициран от държавата, което дава гаранция, че дървесината е осигурена чрез изсичането на специално подбрани гори, които се залесяват вторично.


Кухненско килерче

 Еко кухня с кокетен дизайн

Екологичният дървен материал за кухнята е използва и за изграждане на кухненското килерче, в което се съхраняват хранителните продукти. Подовата настилка е от трепетликова дървесина, отново сертифицирана. При процеса на обработка се използва 85% от дървения материал, сравнено с 30% при обикновената дървесина.


Място за закуски

 Еко кухня с кокетен дизайн

Дори мебелите в тази еко кухня са създадени с грижа към природата. Тапицираната пейка за хранене е изградена от рециклиращ се материал без употреба на PVC. Цветът на тапицерията е в наситено син оттенък – един от основните акцентни тонове в кухненската палитра. Екологичната атмосфера в помещението се поддържа и чрез грижата за чистотата - за почистване на стаята се използват нетоксични продукти.



Източниик: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, интериор, дизайн, еко кухня

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg