фирми продукти
представяме
работа
 
Бързи идеи за дома – част 6

Понякога нещо съвсем семпло може да освежи дома и да му придаде уникален чар. Вижте още хитри идеи, които ще Ви грабнат с оригиналността и лесното си изпълнение.


1. Вградена сушилня за дрехи

Ако искате да спестите място в дома си, вместо да използвате стандартните сгъваеми сушилни, можете да си направите семпла вградена сушилня, която се прибира и разгъва с едно движение (вижте един подобен проект тук).

идеи за дома   идеи за дома

Тя е съставена от две дървени рамки, едната от които с решетка от дървени лостове. Двете рамки са с почти еднакви размери – едната пасва плътно в другата, и са свързани в долната си част с метални панти. В горната част на външната рамка пък има своеобразно резе, което задържа решетката в прибрана позиция. За повече стабилност двете рамки са захванати допълнително с метални вериги, като дължината им зависи от това колко ниско искате да пада решетката при отваряне.

Можете да монтирате външната дървена рамка на желаната височина на стената, като е най-добре да я вместите до прозореца, където дрехите ще изсъхнат по-лесно. Всички части на сгъваемата сушилня можете да боядисате предварително в цвета, в който са стените в стаята.


2. Закачалки без изплъзване

идеи за дома

С помощта на няколко парчета подходящ плат (например кадифе или т.нар. ultrasuede) можете да трансформирате стандартните дървени закачалки в удобно място за поставяне на дрехите от деликатни материи, без те да се плъзгат непрестанно. Изрежете парчета от избраната материя (трябва да е сравнително грапава), така че да паснат върху "рамената" на закачалките. Залепете ги на място с лепило или с двойнозалепваща лента.3. Удобен кът за разделно събиране на отпадъците

Ако сте почитатели на екологията и искате да събирате отпадъците си разделно, ето как можете да си направите функционален кът за целта. Той може да бъде вместен в кухненския ъгъл или на друго желано от Вас място, като размерите му зависят от Вашето желание и възможности.

идеи за дома


Какво Ви е необходимо:

* перфорирана плоскост (т.нар. pegboard)
* латексова боя
* 9 метални кукички
* 9 дебели пластмасови шайби
* 9 винта (5 см.)
* 3 броя големи кошчета с дръжки
* 2 броя метални кошници


Как да ги направите:

1. Най-лесно ще монтирате кошчетата върху перфорирана плоскост, но можете да монтирате куките директно върху стената. Ако изберете плоскостта, предварително я боядисайте с латексовата боя и я оставете да изсъхне.

2. Монтирайте плоскостта на желаното място – маркирайте местата за винтовете, които трябва да са 9 (по един във всеки ъгъл, по един по средата на всяка страна и един в центъра). С какъв вид винтове ще монтирате дъската зависи от вида на конструкцията. Пробийте предварително дупките за винтовете и поставете в тях анкери. В предната част на дъската (на всяка дупка) поставете шайбите, а в задната част поставете пластмасов разделител, който да създаде разстояние между плоскостта и стената (място за куките). Прокарайте винтовете във всеки отвор и монтирайте.

3. Изберете местата на контейнерите и там поставете металните кукички. Закачете контейнерите, които предварително сте обозначили с боя, за да обособите кой за какъв материал е. Окачете още кълбо канап, ножици и руло с торбички. Под контейнерите поставете металните кошнички за вестници, списания и картонени опаковки.


5 бързи идеи за дома
Бързи идеи за дома - част 2
Бързи идеи за дома - част 3
Бързи идеи за дома - част 4
Бързи идеи за дома - част 5


Източник: marthastewart.comНяма коментари


ключови думи
идеи, дом, хитринки

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg