фирми продукти
представяме
работа
 
Бързи идеи за дома – част 2

Понякога нещо съвсем семпло може да освежи дома и да му придаде уникален чар. Вижте още хитри идеи, които ще Ви грабнат с оригиналността и лесното си изпълнение.

5 бързи идеи за дома


1. Дървени саксии за цветя

Превърнете обикновените парчета дърво в нестандартни саксии за цветята в дома Ви.

аксесоари

Какво Ви е необходимо: няколко парчета от дървесен дънер (не много големи); мъх; стъклени бурканчета, речни камъчета и желаните растения.


Как да я направите:

1. Издълбайте парчетата дървесен дънер – получената дупка трябва да е малко по-голяма от бурканчето, което ще използвате. Ако се налага използвайте дърводелско длето, за да дооформите отвора в дървесината.
2. Обработете външната част на дънерите, като ги загладите с шкурка – при желание можете да нанесете оцветител и лак за дървесина.
3. Напълнете стъкления буркан донякъде с речни камъчета (за дренаж), а отгоре засадете желаните растения. Отгоре поставете няколко парчета мъх. Пръскайте мъха с вода всеки ден, за да го поддържате влажен.

Ако искате, вместо да засаждате растенията, използвайте дървените дънери като вази, като поставите в тях стъклен буркан с вода и натопите растенията в него (украсете и с малко мъх).


2. Каменни рогозки

Направете си нестандартна рогозка, чиято повърхност е облицована с гладки речни камъчета. Рогозката можете да използвате като СПА килимче за банята или като подложка за масата..

аксесоариаксесоари

аксесоариаксесоари


Какво Ви е необходимо: фина метална мрежа; гладки речни камъчета и силно мултифункционално лепило (водоустойчиво и нетоксично).

аксесоари

Как да я направите: Залепете камъчетата плътно едно до друго върху основата. Ако желаете, вместо метална мрежа, можете да използвате за основа плътна гумена подложка с желаните размери или дори подходяща за целта изтривалка с гладка повърхност. Ако искате да направите килимче за банята, по-добре е да изберете по-гладки и плоски камъчета.


3. "Зелени" декоративни свещи

Превърнете обикновените стъклени поставки за декоративни свещи в истинска еко декорация само с помощта на подръчни материали.

аксесоари

Какво Ви е необходимо: няколко по-големи зелени листа (например от растението хоста или калатея); макетно ножче, двустранно залепваща лента и декоративно въже (рафия, канап, юта).

аксесоари

Как да я направите: Измерете височината на всеки стъклен съд и я прехвърлете върху листото, което ще използвате. Срежете от него парче с необходимата височина и го захванете към външната част на съда с малко двустранно залепваща лента, за да стои листото плътно прилепнало. Отгоре завържете декоративното въже и направете възел.


Източник: marthastewart.com







8 април 2011 10:42 | Хм...
От: Лора
Предполагам, че декорациите за свещници не са много трайни!? Което за съжаление е един недостатък... Но пък е много красиво. Дали не може да се измисли нещо подобно с цветна полупрозрачна хартия? Ако се намачка леко и се изреже в подходяща форма може да се получи хубав ефект.
16 октомври 2010 22:29 | interesno
От: ton6ia
mnog e interesna ideqta za kamennite rogoskii 6te q probvam
2 март 2010 14:30 | hitro
От: titi
много хитри неща
1 ]
3 резултата в 1 страница


ключови думи
аксесоари, идеи, интериори

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg