фирми продукти
представяме
работа
 
Весели празнични гномчета за елхата

Изработете си сами нови играчки за елхата, които са не само лесни за направа, но много забавни. За основа на гномчетата се трансформират обикновени шишарки, а върху тях се оформят фигурки от дървени топчета и филц. Можете да комбинирате фигурките с идеи, които вече Ви показахме как да изработите, мишка в костюма на Дядо Коледа и филцов снежен човек.


Весели празнични гномчета за елхата

Какво е нужно, за да изработите 3 фигурки:

* филц в кремава разцветка
* дървени топки, 3 с диаметър 2- 3 сантиметра и 3 с диаметър 8 милиметра
* 3 шишарки
* тел или парче четка за чистене на лули, която може да се намери в магазините за художествени стоки
* игла и конец
* вълна в бяла или сива разцветка
* пистолет за топъл силикон


Как да ги изработите:

1. Изрежете от филца три триъгълника с размер 9.5 сантиметра на всяка страна. Прегънете ги на две и ги зашийте по ръба с кантиращ шев. Така оформените шапки можете да комбинирате с помпони или някакви цветни шарки върху тъканта.

2. Изрежете от филца 3 ивици с размер 13 х 145 милиметра, за да оформите шаловете на фигурките. В двата края нарежете ивиците, за да се оформят ресни. Можете да допълните шаловете с помпони и цветни бродерии върху тъканта.

3. Измийте добре шишарките и ги оставете да изсъхнат. Ако в горната им част не са достатъчно плоски, обработете ги с метална пила. Захванете по една голяма дървена топка върху всяка шишарка, като употребявате пистолета за силикон.

4. Върху предната част на всяка голяма дървена топка захванете с лепило по едно малко топче. Тези малки топчета се трансформират в носове на фигурките. Оставете лепилото да изсъхне добре. Вместо дървени топчета можете да употребявате топчета от стиропор или папие маше.

5. Срежете телта или четката за лула на парчета с дължина 10 сантиметра. Прегънете леко единия край на телта и сгънете на 3 сантиметра навътре по дължината. Захванете с лепило края на телта върху главата на всяка фигурка, така че когато поставите шапката, тя да стои изправена нагоре.

6. Сгънете долната част на всяка шапка от филц, така че да се оформи периферия. Захванете шапките с лепило върху дървените глави на фигурките, така че телта отдолу да ги държи изправени нагоре.

7. Увийте шаловете върху фигурките и ги завържете или ги захванете с малко силикон. Оформете брадите на гномчетата от вълна или памук, като ги изрежете в желаната форма и ги захванете върху дървените топки с лепило.

8. Прегънете в горната част шапките така, че да застанат в желаната позиция, а за окачване зашийте канап или здрав конец.



Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
коледна украса, идеи за дома, играчки за елха

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg