фирми продукти
представяме
работа
 
Филцов снежен човек

За коледните и новогодишни празници можете да декорирате дома си със снежни аксесоари, коледна елха и празнични гирлянди. Този лесен за направа снежен човек ще стои чудесно върху празничната маса или в комбинация с декоративни дръвчета и къщички. Можете да го аранжирате с още няколко снежни човечета и да ги комбинирате с малко изкуствен сняг. Страхотна идея за празниците, в която можете да включите цялото семейство и дори децата.

Филцов снежен човек


Какво Ви е необходимо, за да го изработите: парче плътна пяна; тел; вълна в бяло, оранжево и черно; прежда; по желание можете да ползвате игла за филцоване.

Как да го изработите:

По принцип има много начини да изработите снежен човек, като можете да ползвате готови топки от филц или да ги оформите от вълна, да употребите топчета памук или да обхванете с лепило повърхността на няколко стиропорени топчета с памучни нишки, за да се получи мъхеста повърхност. Ако обаче искате да творите, превърнете обикновената непредена вълна в различни по размер топки от филц. Можете да включите различни аксесоари като шал, ръкавици и шапка.

1. Оформете топките от непредена вълна, като издърпате парче от вълната и я обработите върху повърхността на плътната пяна с игла за филцоване или я оформите на топка с гореща вода. Техниката с иглата можете да намерите на опаковката, а горещата вода трябва да комбинирате с малко течен сапун. Потопете вълнената топка, която сте оформили с ръце, в сапунена вода, като вълната ще започне веднага да се свива. Когато абсорбира достатъчно вода я извадете от водата и започнете да я търкаляте между дланите си, докато изстине. След това отново я потопете във водата и я оформяйте, докато постигнете желаната форма и сплъстеност. Оформете три топки с различна големина и ги оставете да изсъхнат.


Филцов снежен човек

2. За да захванете топките една върху друга можете да употребите игла за филцоване, като ги обработите по периферията. Можете да ги захванете с лепило или с конец. Уверете се, че сте захванали стабилно трите топки и те не се местят.

3. Оформете очите, носа и устата от цветна вълна, като ги обработите с игла за филцоване или ги оформете с ръце и ги захванете с лепило. Ако не успеете да постигнете желаната форма можете да ползвате игла и конец. Носа оформете като конус и захванете в центъра на най-малката топчица.

4. Срежете от телта две парчета и ги проврете през средната топчица. Усучете ги добре, за да оформите ръцете. Можете да ползвате телта, за да захванете някакви предмети в "ръката" на човечето. Можете да оформите в краищата пръстчета.

5. Ако обичате да плетете можете да изплетете малко шалче за снежното човече, а ако не искате да се занимавате, срежете парче тъкан и я увийте, а краищата захванете с лепило или с конец.

За да стои фигурата изправена обработете долната част на най-голямата топка с иглата за филцоване или срежете част от топката. Можете да захванете с лепило няколко фигурки, да комбинирате с малко изкуствен сняг и изкуствени елхички


Източник: bhg.comНяма коментари


ключови думи
идеи за дома, коледна украса, Коледа

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg