фирми продукти
представяме
работа
 
Празнична фигурка на мишка в костюма на Дядо Коледа

За празничната елха или за ръба на празничната покривка, малката фигурка на мишка, която е дегизирана като добрия старец е чудесно късче настроение. Можете да изработите малката фигурка в желаната големина, да включите собствени хрумки и да я комбинирате с фигурки на снежен човек.

Празнична фигурка на мишка в костюма на Дядо Коледа

Изработката на фигурката е истинско забавление за малки и големи. Можете да изработите няколко фигурки, като промените визията им така, че да се различават. Окачете ги върху елхата и се насладете на труда и креативността си.


Какво е необходимо, за да я изработите:


* схема за частите на фигурката
* муселин или друга тъкан
* пълнеж от полиестер или памук
* игла
* конец
* акрилни бои
* филц в бяло, червено и черно
* лепило за тъкани
* тел
* бяло лепило
* канап
* карфици
* дрелка
* метална лъжица
* брокат в сребристо

Празнична фигурка на мишка в костюма на Дядо Коледа

Празнична фигурка на мишка в костюма на Дядо Коледа

Празнична фигурка на мишка в костюма на Дядо Коледа


Как да я изработите:


1. Оформете тялото на мишката
Свалете и оразмерете схемите. Очертайте върху муселина или друга тъкан, която сте прегънали на две, схемата на основата. Изрежете тялото и зашийте по периферията, като оставите малък отвор за пълнеж. Напълнете с полиестер или с памук, а отвора зашийте на ръка. В зоната на носа оформете с игла и конец топче, като увиете конеца няколко пъти около тъканта.

За да оформите устата зашийте няколко шева под носа. Маркирайте къде ще оформите очичките и ги оправете с конец за бродерия, като оформите възел. Можете да издърпате иглата между двете очи, така че да се оформи вдлъбнатина. Ако искате да подсилите наситеността на цвета, боядисайте тялото на мишката в бяло и оставете боята да изсъхне добре.

2. Оформете дрехите на мишката
Свалете и оразмерете частите на дрехата. Очертайте върху червен филц една част от палтото и два ръкава, изрежете. прегънете всеки ръкав на две по дължина, с опаковата част навън, пришийте по ръбчетата и обърнете тъканта. Увийте тъканта на палтото около основата на тялото, като съберете отпред късите части. Ако се налага подрежете тъканта. Пришийте тъканта отпред, като захванете с иглата няколко шева в тялото.

Прегънете на две червен филц и очертайте върху тъканта гащите и шапката. Зашийте по ръбовете с опаковата част навън и обърнете тъканта. Очертайте на черен филц, който сте прегънали на две, ботушите на мишката. Зашийте по ръбовете и обърнете тъканта. Срежете от бял филц ивици тъкан, които да захванете върху палтенцето, върху панталона и върху шапката. Захванете ги върху тъканта с лепило. Можете да оформите празничната дреха с конец за бродерии.

Празнична фигурка на мишка в костюма на Дядо Коледа

3. Оформете твърдите части
Отрежете парчета от телта, за да оформите твърдите части. Прегънете в единия край на телта, за да оформите примка. Захванете с лепило двете ръце от тел върху основата, а другия край увийте с черен конец за бродерия, за да оформите ръкавички. Вмъкнете парчетата тел за крачетата в долната част на основата. Захванете с лепило панталона, ботушките и двата ръкава. Можете да подсилите частите с няколко шева.

4. Ако искате можете да зашиете помпон в края на шапката, преди да я поставите върху фигурката. За да я огънете, напръскайте я с малко спрей лак и я оформете така, както искате, а накрая я оставете да изсъхне в желаната форма. Зашийте шапката върху главата на мишката на ръка. Изрежете от бял филц две уши и ги зашийте върху главата, като зашиете сгъвка в долната част. Опашката можете да оформите от тел, която сте увили с бяло хартиено тиксо. Прегънете я в желаната форма и я вмъкнете в основата, като я захванете с лепило. От ивица филц можете да оформите шал и да захванете двата края отпред. Мустаците могат да са от канап, който сте разделили на нишки. Зашийте ги в предната част на муцуната на мишката. Ако искате, можете да оформите копчета от карфици в предната част.

5. С дрелка пробийте горната част на металната лъжичка, за да можете да я окачите върху елхата с тел. Намажете повърхността на лъжицата с бяло лепило и я поръсете с брокат. Оставете лепилото да изсъхне. Прегънете ръцете и краката на фигурката така, че да обхванат лъжичката.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, коледна украса, Коледа

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg