фирми продукти
представяме
работа
 
Още креативни кухненски декорации

Ако Ви е доскучало от стандартните декорации зад кухненската мивка и разполагате с достатъчно време, вижте няколко нестандартни идеи, от които да почерпите вдъхновение.

Вижте още: Креативни кухненски декорации


1. Екологична декорация

Още креативни кухненски декорации

Собствениците на тази кухня са избрали екологичен вариант на стандартната керамична облицовка. Те са събрали парчета от изпочупени порцеланови и керамични съдове, и са ги съчетали в тази ефектна облицовка. За спойка е използвана строителна смес за плочки, като някои от детайлите са леко издадени напред, за да се получи интересен триизмерен ефект. Една лесна идея за създаване на декорация по индивидуален проект и с уникален дизайн.


2. Винилова декорация

Още креативни кухненски декорации

За да се спестят средства, тук облицовката от фаянсови плочки е направена само зад печката, където тя е най-необходима. На останалите сектори от стената зад мивката и кухненските шкафове е поставен цветен винилов тапет. Винилът като материал е не само евтин и красив, но и практичен, защото се почиства и поддържа лесно. Тапетът е решен в бежово, което пък координира с цвета на кухненските шкафове. Той е залепен към подвижна повърхност, а по ръба му е залепен кант от огледални хромирани ивици.


3. Стъклени блокчета

Още креативни кухненски декорации

За да се пропусне част от светлината към кухнята, вместо стандартна декорация, част от едната кухненска стена е остъклена. Полупрозрачните стъклени блокчета едновременно пропускат светлината, без обаче да пречат на уединението в кухнята. Този вариант обаче е приложим само при кухни, които са частично или изцяло свързани с друго помещение поне с една стена. Особено добро решение е по този начин да се свържат кухнята и трапезарията, като остъклението може да се направи подвижно, за да се улесни сервирането на храната.


4. Пурпурна мозайка

Още креативни кухненски декорации

Иначе традиционната кухня също може да получи щипка свежест, без това да накърни нейния специфичен стил. Разноцветната мозайка например е чудесно решение – тя е гъвкава като цветове, стилна е, а и не е скъпа за изпълнение. В нея могат да се съчетаят неутрални цветове с детайли в ярки нюанси, присъстващи в цветовата палитра на помещението. Тук например са съчетани плочки в бяло, бледорозово и наситено пурпурно, а резултатът е ненатрапчив, но ефектен.


5. Шоколадова декорация

Още креативни кухненски декорации

Тук ефектът е постигнат не толкова чрез съчетаването на детайлите или чрез нестандартна облицовка, колкото чрез цветовете и разположението на елементите. Специфичната атмосфера в кухнята се дължи на шоколадовите керамични плочки, разположени диагонално една на друга. Ефектът се подсилва от контраста между наситеният цвят на облицовката и млечнобелите кухненски шкафове. Прозоречната рамка с цвят н зелен лимон пък подсилва интересния микс от нюанси.


6. Микс от керамични детайли


 Още креативни кухненски декорации Още креативни кухненски декорации

Интересен, но и деликатен е ефектът, който се получава при съчетаването на елементи с различен нюанс, форма и размер. Тук керамичните плочки в топли нюанси, смесени помежду си, създават нестандартна облицовка, която носи индивидуален характер.


7. Зелено стъкло

Още креативни кухненски декорации

Фокусната точка на този кухненски интериор е свежозелената стена зад мивката и печката. Тя представлява стъклена облицовка, боядисана в ярък нюанс н зеленото. Тъй като е използвана боя с висока степен на гланцираност, затова ефектът е още по-интересен. Гланцовата повърхност на облицовката отразява светлината от кухненския прозорец и създава усещането за повече пространство. Наситеният й характер пък контрастира ненатрапчиво с естествените нюанси на бамбуковите шкафове и металните повърхности.


8. Алуминиева повърхност


Още креативни кухненски декорации

Правоъгълната стоманена повърхност зад печката е практично решение, което контрастира приятно с фона на стените, който е в ненатрапчив керемиден нюанс. По този начин се постига един едновременно функционален и красив фон над кухненските шкафове. Върху металната част е монтиран метален лост за окачване на кухненските кърпи.


9. Френски стил


Още креативни кухненски декорации

Този традиционен кухненски интериор е пълен с класически детайли на френския провинциален стил. Цветовата палитра също е традиционна – в нея се съчетават кремаво и светлосиньо, които са чудесна комбинация за свежо настроение. Облицовката зад печката е от деликатна мозайка с основните цветове, допълнена с интересна картина в пастелни нюанси.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
декорация, кухня, идеи за дома, интериор

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg