фирми продукти
представяме
работа
 
Креативни кухненски декорации

Ако Ви е доскучало от стандартните декорации до кухненската мивка и разполагате с достатъчно време, опитайте някоя от предложените по-долу идеи. Някои от тях са просто нестандартни, а други – повече от уникални.


1. Декорация със счупени разноцветни плочки

кухни

Създадена чрез техника на основата на многоцветната мозайка, тази декорация представлява истинска феерия от цвят и релеф. Тя съчетава счупени керамични плочки в няколко меки нюанса, допълнени от парчета керамични съдове, разхвърлени между мозайката. За по-голям ефект парчетата не са подредени едно до друго, а са поставени на разстояние. Основата на цялата декорация е повдигната на 1- 2 см. от стената, за да се получи по-релефен ефект.


2. Лесна мозайка

кухни

Друг, много по-лесен мозаечен вариант – върху основата е поставена метална мрежа, в която са внедрени малки квадратни парчета мозайка.


3. Рисунка на ръка

кухни

Ръчно рисуваният фон зад мивката дава възможност да изберете тематиката, вида и размерите на декорацията, но изисква художнически талант. Ефектът обаче е невероятен, особено ако рисунката се оформи като панорама. Преди да се създаде декорацията стената се грундира, а след изрисуването (с акрилни бои) тя се защитава с няколко слоя полиуретан на водна основа.


4. Бърза трансформация на белите плочки

кухни

Боядисайте скучните бели фаянсови плочки в желания цвят, за да получите интересен ефект на шахматна дъска. Тук можете да съчетаете различни нюанси, като съобразите палитрата с цвета и десена на пердетата, покривките и дори пода в кухнята. Вижте повече за този проект тук.


5. Релефна декорация

кухни

За онези, които обичат да експериментират, този проект предлага неизчерпаеми възможности да развихрят фантазията си. Върху основата (лепило за плочки или друга строителна смес) са подредени парчета счупени керамични плочки и всякакви детайли, включително срязани наполовина керамични вази. Така получената релефна декорация може да бъде и функционална – в така залепените за стената вази могат да се поставят сухи или изкуствени цветя (ако искате да поставите свежи, трябва да вместите вътре малък стъклен буркан).


6. Фалшиви фаянсови плочки

кухни

Макар да изглежда като стена, облицована с фаянсови плочки, тази декорация е създадена с боя и шаблон. След като се оформят квадратчетата за плочките, върху някои от тях се оформя декорацията с листа. Готовата декорация се запечатва с няколко пласта полиуретанов лак.


7. Декорация с декупаж

кухни

Изкуството на декупажа може да се приложи не само върху мебелите, но и върху стените. Използвайте лепило за декупаж или паста за тапети, за да залепите избраните хартиени мотиви върху стената, като ги съчетаете по свой вкус. За целта можете да използвате фотокопия, страници от списания и книги, и прочее. Така получената декорация се предпазва чрез няколко слоя полиуретан.


8. Златиста феерия

кухни

Тук е заложено на класическите керамични плочки, но те са съчетани така, че да се получи интересна декорация. Плочките са подбрани в няколко нюанса, а към тях са добавени няколко интересни детайла. За да се получи по-голям ефект, плочките са поставени по диагонал.


9. Смело цветно съчетание

кухни

За по-смелите експериментатори в интериора този проект вероятно е истинска наслада за очите. Разноцветните фаянсови плочки с гланцово покритие създават свеж акцент, без обаче да изглеждат кичозно или грозно.


10. Стандартна декорация с акцент

кухни

За онези, които предпочитат да заложат на стандартните решения, този проект е добър избор – използват се стандартни фаянсови плочки, но са избрани такива в наситен син цвят. Освен това акцентът в декорацията е създаден чрез самите плочки – част от тях са оформени диагонално, за да се получи отчетлива шарка.


Източник: remodelingcenter.com







Няма коментари


ключови думи
кухни, кухненско обзавеждане, интериори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg