фирми продукти
представяме
работа
 
Направи си сам оборудване на домашния офис: Подвижен калъф за шкаф

калъф

Ако се налага да работите дълго време у дома или просто обичате да разполагате със специално място, където да организирате нещата си, то този проект е специално за Вас. Вече Ви показахме как да си направите сами възглавница за сядане и лумбална възглавничка за гърба, както и организационна дъска. Сега ще Ви покажем как да си направите подвижен калъф за шкафа или за натрупани една върху друга кутии-чекмеджета. Ако използвания за тази цел плат е същия, който сте използвали за възглавницата за стол, ще внесете нотка на унифицираност в целия работен кът, а едновременно с това ще прикриете купчината кутии или чекмеджета. Предният панел на калъфа може да се навие на руло и да се закрепи в горната си част с помощта на 2 копчета.

Необходими материали:

§ Тъкан A – за външната част на калъфа и за облечените копчета
§ Тъкан B – за опаковата страна на калъфа и петлиците
§ Мек плат за подплата
§ 2 бр. облечени копчета с диаметър 2.5- 3 см.

Инструкции:

1. Измерете шкафа (натрупаните една върху друга кутии-чекмеджета)

Определете височината (A), ширината (B) и дълбочината (C) на шкафа, за когото правите калъф.
Височината = измерване A + 5 см. за подгъв + 1 см. толеранс за шева + 0.5 см. резерва.
Ширината = измерване B + 3 см. толеранс за шева + 0.5 см. резерва.
Дълбочината = измерване C + 3 см. толеранс за шева + 0.5 см. резерва.

2. Нарязване на тъканта

От Тъкан A срежете 2 странични панела на измерената височина и дълбочина, 1 горен панел на измерената ширина и дълбочина и 1 заден панел на измерената височина и ширина. От същата тъкан срежете 1 преден панел на точната височина и точната ширина, добавяйки 2- 3 см. към всяка стойност за толеранс за шева.

От Тъкан B срежете подплатата за предния панел със същите размери като самия панел. От същата тъкан срежете 2 панела за плохите с ширина 24 см. и измерената височина на шкафа. Срежете и 2 външни облицовки с ширина 11.5 см. и точната височина на шкафа.

От мекия плат (най-добре вълнен) срежете 1 горна част на изчислената ширина и дълбочина.

3. Сглобяване на подплатата

Направете 5- сантиметров подгъв по продължение на една от по-късите страни на двата странични панела, както и на задния панел, и на плохите. Съберете меката подплата и горния панел откъм опаковите им страни и ги зашийте един към друг по продължение на външните ръбове. Необработените краища на външните части обшийте с помощта на зиг-заг шев.

Прегънете всички панели за плохите, така че да направите плисе. Консултирайте се с показаната диаграма. Накрая притиснете добре ръбовете.

калъф

С помощта на диаграмата по-долу съединете панелите, за да направите страничния волан. Зашийте волана към горния панел, като позиционирате плохите откъм двата задни ръба. При зашиването двете части трябва да са откъм опаковата им страна и с изравнени необработени ръбове.

калъф

Зашийте предния панел към подплатата му по продължение на страничните ръбове и долния ръб. При зашиването двете части трябва да са откъм опаковата им страна и с изравнени необработени ръбове. Подрежете ъглите и обърнете откъм лицевата част. Накрая тропосайте горния ръб на предния панел.

калъф

От Тъкан B срежете 2 ленти с размер 7×19 см. – те ще служат за направата на петлиците. Сгънете всяка лента наполовина по дължина откъм опаковата им страна. Зашийте ги по продължение на дългата им страна и на едната от късите – другата къса страна оставете отворена. Обърнете лентите откъм лицевата им страна и ги притиснете.

Направете и зашийте по 1 илик с дължина 3.2 см. на разстояние 1.2 см. от завършения край на всяка от двете ленти. Тропосайте петлиците откъм подплатата на предния панел, на около 5 см. навътре от всяка страна.

Обърнете предния и горния панел откъм лицевите им страни и ги зашийте един към друг. Поставете на местата им двете облечени копчета и ги зашийте така, че да кореспондират с направените илици.

В някоя от следващите статии ще Ви покажем как да си направите и последната, пета част от оборудването на кабинета - кошнички с показателна обшивка.

калъф

Източник: www.diyideas.comНяма коментари


ключови думи
домашен офис, шкаф, калъф

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg