фирми продукти
представяме
работа
 
Направи си сам оборудване на домашния офис: Лумбална възглавничка за гърба

лумбална възглавничка

Ако се налага да работите дълго време у дома или просто обичате да разполагате със специално място, където да организирате нещата си, то този проект е специално за Вас. Той е подходящ не само за възрастни, но и за ученици – за да оборудвате с няколко полезни неща техния учебен кът. Вече Ви показахме как да си направите сами възглавница за сядане – сега е време да Ви покажем как да направите и показаната до нея лумбална възглавничка, за да бъде седите пред компютъра по-удобно, ергономично и здравословно.

Необходими материали:

§ Около 1 метър от избраната тъкан
§ Материал за пълнеж (напр. от полиестер)
§ Около 1.5 метра памучен ширит с диаметър 0.6 см.
§ Игла и конец в съответния нюанс

Завършената лумбална възглавничка е с размери 42×18 см.

Инструкции:

Забележка: Всички стойности включват около 1.3- сантиметров толеранс за шева, освен ако не е изрично посочено нещо друго.

1. От избраната тъкан отрежете 2 правоъгълни парчета за предната и задната част на възглавницата с размери 44.5×20.5 см. Отрежете няколко веревни ленти, широки 4 см., с дължина около 1.5 м. Покрийте ширита и зашийте лентата около него, за да създадете една непрекъсната обшивка.

2. Започвайки от центъра на едната по-дълг страна на възглавницата, захванете ширита с топлийки към лицевата част на едното правоъгълно парче, изравнявайки необработените ръбове. Там, където двата края на ширита се срещнат ги застъпете с около 2- 3 см. и отрежете излишъка.

3. Махнете шева от двата края на тъканта, покриваща ширита. Разгърнете тъканта и срежете краищата на ширита. Сгънете единия край на покритието под ширита. В оставащия край прегънете покритието на 1.3 см. и прегънете отново тъканта върху ширита, прикривайки необработените краища на плата за покритие. С помощта на шевната машина (със специално краче за ципове) тропосайте покрития ширит към предния панел и завъртете шева по ръбовете.

4. Обърнете панелите откъм опаковата им страна и изравнете необработените им ръбове – така ги захванете с топлийки един към друг, притискайки ширита между пластовете, подобно на сандвич. С помощта на крачето за ципове зашийте задната част за предната по дължината на тропоската и завъртете шева по ъглите. Оставете дълъг отвор от едната страна, за да можете да обърнете обшивката впоследствие. Накрая подрежете ъглите и притиснете шева.

5. Обърнете калъфката откъм лицевата страна, избутвайки ъглите. Притиснете ръбовете. Напълнете възглавницата с пълнежа (напр. от полиестер), обръщайки специално внимание на ъглите. Накрая зашийте на ръка отвора.

Източник: www.diyideas.comНяма коментари


ключови думи
офис, възглавничка, лумбална възглавничка

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg