фирми продукти
представяме
работа
 
15 великденски идеи за дома с яйца – част първа

След като вече Ви показахме как да създадете красиви декоративни яйца без боя, вижте сега как да използвате великденските яйчица при празничната декорация на дома. За целта можете да съчетаете изкуствени или естествени детайли, в желаните от Вас цветове и форми.


1. Декоративни купички


 15 великденски идеи за дома с яйца – част първа

Използвайте керамични, стъклени или пластмасови купички за сварени яйца, за да поставите своите великденски шедьоври. Макар купичките да са създадени за ядене на истински яйца, в тях можете да поставите изкуствени детайли и да ги допълните с трева. Тревата също може да бъде както свежа, така и от ситно нарязана хартия в зелено. Още по-лесно е да използвате празнични формички за сладки от хартия, които ще паснат чудесно между купичките и яйцата. Съберете няколко еднакви детайла и ги подредете върху великденската маса, за да умножите ефекта.


2. Гирлянда от цветни яйца

 15 великденски идеи за дома с яйца – част първа

Използвайте оцветени в желаните цветове яйца, за да създадете тези празнични гирлянди за масата. Акцентът можете да направите от черупките на яйцата, с които приготвяте празничната вечеря. Боядисайте яйцата в желаните цветове предварително, за да не рискувате да счупите черупките - другият вариант е да ги оцветите впоследствие, с малко боя и четка. Пробийте всяко яйце в двата края и изпразнете съдържанието му в купичка, като го издухате с уста – жълтъка и белтъка можете да използвате по предназначение. Нанижете внимателно яйцата с дълга игла, като използвате еластична корда. Поставете гирлянда по дължина на великденската маса.


3. Акцент от яйца и рози

 15 великденски идеи за дома с яйца – част първа

Съчетайте два пролетни детайла в едно, за да създадете красив великденски акцент. Поставете в голям прозрачен буркан или ваза висока чаша с вода. Около чашата подредете разноцветни яйца, така че те да обгърнат съда изцяло. Вътре в чашата натопете стръкчета свежи цветя, а големия съд поставете върху цветна чинийка.


4. Яйчени саксийки

 15 великденски идеи за дома с яйца – част първа

Използвайте черупките на яйцата, които сте употребили за готвене, за да създадете интересна великденска декорация, празнуваща идването на пролетта. Когато чупите яйцата, направете отвор в горната им част и внимателно извадете съдържанието на всяко от тях. Премахнете капачетата, без да изглаждате ръбовете на отворите. В долната част на всяка черупка направете с игла по един малък дренажен отвор. Подредете черупките в картонена кутия с изкуствена трева или нарязана на ивици цветна хартия. Във всяка черупка поставете малко почва и засадете по едно малко зелено растение.


5. Цветя и великденски яйца


 15 великденски идеи за дома с яйца – част първа

Друг начин да съчетаете свежа зеленина с цветни великденски яйца е като ги подредите във висока стъклена или керамична купа. Започнете да подреждате на дъното яйцата, а след втория пласт започнете да добавяте късо подрязани стръкчета зеленина. Наместете стръкчетата между цветните яйца и добавете малко вода, или пръскайте редовно детайла, за да запазите зеленината свежа.


6. Монограм върху яйце - картичка


 15 великденски идеи за дома с яйца – част първа

Когато оформяте празничната маса, можете лесно да определите местата на всички гости. За целта използвайте обикновени яйца – сварени или изкуствени, поставени в купичка. Ако не разполагате с купички, можете да използвате и изрязани детайли от кора за яйца. Върху всяко яйце напишете първата буква от името на госта, който трябва да седне на конкретното място, или изпишете изцяло имената. За надписите можете да използвате перманентен маркер или четка с боя.


7. Сребриста великденска кошничка с яйца

 15 великденски идеи за дома с яйца – част първа

Използвайте обикновена плетена кошничка или панерче, за да ги превърнете в празнична основа за великденските акценти. Напръскайте съда със сребриста спрей-боя и оставете да изсъхне. Вътре поставете малко изкуствена трева и подредете няколко яйца – изкуствени или истински, сварени или сурови. Можете да допълните така създадения детайл с фигурки на птичета или зайчета.


Продължава...


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, великденски идеи, декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg