фирми продукти
представяме
работа
 
7 идеи за красиви великденски яйца без боя

За да декорирате дома си за Великден, не е задължително да използвате само традиционно боядисани яйца. Можете да освежите празничните интериори и с други материали – парчета плат, декоративна хартия, лепенки и прочее. За тези проекти можете да използвате както сварени, така и изкуствени яйца от пластмаса, стиропор или пък картон. Не забравяйте обаче, че така създадените великденски яйца невинаги са годни за консумация, а са с декоративна функция.


1. Яйца от плат


7 идеи за красиви великденски яйца без боя

Създайте интересни ефекти с парчета разноцветен плат. Използвайте сварени или изкуствени яйца, за да облицовате повърхностите им с парчетата. За целта използвайте двустранно залепващо тиксо или спрей-лепило – нанесете върху повърхностите и залепете отгоре плата, така че да не се виждат черупките на яйцата. Изгладете добре облицовката, за да премахнете въздушните мехурчета. Подредете цветните яйца в купа и ги поставете върху великденската маса или на някоя странична масичка в интериора. Ако използвате тиксо, яйцата са годни за консумация, но ако използвате лепило, най-добре ги използвайте само като акценти в интериорите. Това важи и за останалите проекти с яйца.


2. Яйца с цветен брокат


7 идеи за красиви великденски яйца без боя

Лесен начин да декорирате великденските яйца – истински или изкуствени, е да използвате цветен брокат. За целта са Ви необходими яйца с бяла черупка, за да се откроява брокатът по-силно. Изсипете в отделни чинийки за кафе цветовете брокат и нанесете с четчица лепило върху повърхностите на яйцата, като оформяте желаната форма. Отгоре поръсете с броката, докато залепне добре и оставете да изсъхне. Друг вариант е да използвате двойно залепващо тиксо – изрежете от него желаните форми, залепете ги върху яйцата и ги отъркаляйте в цветния брокат. Изтърсете леко, за да изтръскате излишъка. Подредете великденските яйца в кора или в купа.


3. Цветни ивици

7 идеи за красиви великденски яйца без боя

Създайте съчетание от цветове по свой вкус, като облепите няколко сварени или изкуствени яйца с цветни ивици. Ивиците изрежете от самозалепваща се декоративна хартия, цветно тиксо или пък използвайте за целта лепило. По същия начин можете да постигнете и ефекта с брокат – изрежете ивици от двойнозалепващо тиксо, облепете с тях яйцата и ги отъркаляйте добре в броката. Ако искате да постигнете многоцветен акцент, залепвайте ивиците постепенно, като овалвате яйцата във всеки цвят отделно. Изтръскайте, за да премахнете излишъка от брокат и подредете в купа.


4. Декоративна техника с гъбичка


7 идеи за красиви великденски яйца без боя

Създайте разноцветни великденски яйца, като използвате техника с гъбичка. Нанесете върху повърхностите лепило, като използвате влажна гъбичка и веднага оваляйте яйцата в брокат или друг избран материал, например ситни зрънца, цветни кончета или пък мъниста. Друга техника е да нанесете с гъбичката боя, така че да получите ефектна шарка върху черупката. Тъй като използвате лепило, най-добре използвайте яйцата само като детайли в интериорите.


5. Цветни стикери

7 идеи за красиви великденски яйца без боя

Най-лесния начин да създадете декоративни великденски акценти с яйца е да ги облепите със стикери. Използвайте самозалепващи се цветни стикери или обикновени изрезки от списания, залепени с лепило или двойно залепващо тиксо. Когато облепвате, внимавайте да не изкривите стикерите, а да следвате извивките на основата, за да се получи максимален ефект. Ако използвате тиксо, яйцата са годни за консумация, но ако използвате лепило, най-добре ги използвайте само като акценти в интериорите.


6. Колажи от декоративна хартия

7 идеи за красиви великденски яйца без боя

Друг лесен начин за декорация на великденските яйца е с парчета декоративна хартия, залепени върху повърхността им под формата на колаж. Най-лесният начин е да използвате самозалепваща се хартия, а ако искате да създадете сами своите багри, облепете яйцата с парчета хартиено тиксо, които можете да оцветите с флумастри.


7. Яйца със станиол

7 идеи за красиви великденски яйца без боя

Вместо да лепите и оцветявате, използвайте няколко сварени или изкуствени яйца, и ги обвийте с цветен станиол, закупен от магазина или събран от опаковки на шоколади. Аранжирайте така получените детайли в кора за яйца или в картонена кутия, или ги поставете в купа, заедно с изкуствена трева и други великденски акценти.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, креативни идеи, декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg