фирми продукти
представяме
работа
 
21 нестандартни идеи за декоративни дръжки - част 2

Един от най-лесните начини да освежите старите шкафове в дома си е да смените дръжките на вратичките и чекмеджетата им. Вижте няколко интересни и нестандартни идеи за украса на обикновените дръжки от дърво, метал или пластмаса, както и няколко предмета, които можете да превърнете в нетрадиционни дръжки.

Част 1


11. Декорация с апликации

декоративни дръжки

Направете декупаж (апликация) с декоративна хартия или изрезки от списания – залепете парчето хартия върху стъклото
на стари прозрачни очила и залепете така получената цветна леща върху дръжката.


12. Рисувани дръжки

декоративни дръжки

Започвайки с необработена дървена дръжка, тип "гъбка", можете да украсите горната й част с помощта на тънка четка и акрилна боя, като нарисувате желания от Вас орнамент (предварително боядисайте цялата дръжка във фонов цвят боя за дърво).


13. Декорация от копчета

декоративни дръжки

Тук са използвани два "слоя" копчета в контрастни цветове – двете копчета са захванати едно към друго с конец, а към дръжката за прикрепени с лепило.


14. Огледални дръжки

декоративни дръжки

Малко по-сложен, но много ефектен начин за декорация – залепете малко кръгло парче огледало към повърхността на плоска дръжка с кръгла форма, а отстрани украсете с малки декоративни кристалчета.


15. Декорация със сухи цветя

декоративни дръжки

Лесна, но много ефектна декорация с истински цветя – изсушените и пресовани цветчета се захващат върху повърхността на дръжката с лепило за декупаж, така че да прилепнат плътно към нея (отгоре можете да нанесете един или два слоя лак, за да запечатате декорацията).


16. Декорация тон върху тон

декоративни дръжки

Боядисайте дървената дръжка в желания нюанс, а отгоре подредете на слоеве и залепете няколко копчета в два допълващи се нюанса.


17. Декорация с брошка

декоративни дръжки

Махнете иглата за закачане от стара, но красива брошка и залепете остатъка към дръжката. Допълнително можете да украсите с декоративен кристал, за да скриете отвора от иглата.


18. Декорация с миди

декоративни дръжки

Мидените раковини, особено ако са по-големи, също могат да станат чудесна декорация – достатъчно е размерът й да пасне на този на дръжката. Използвайте силно лепило, за да закрепите черупката към топчето на дръжката.


19. Фалшиви скъпоценни камъни

декоративни дръжки

В арт магазините ще намерите самозалепващи се фалшиви камъчета в няколко цвята, с които можете да украсите дръжките, подреждайки ги в желана от Вас форма. Предварително боядисайте повърхността на дръжката с боя (най-добре бяла), а върху декорацията нанесете един – два слоя лак, за да я запечатате.


20. Апликация от плат

декоративни дръжки

Боядисайте дръжката в съответстващ на декорацията цвят и залепете с подходящо лепило избраната апликация.


21. Декорация с канап

декоративни дръжки

С помощта на лепило, увийте и залепете парче канап върху дървената дръжка, започвайки от средата и работейки към периферията. Задръжте, докато лепилото стегне и отгоре нанесете един – два слоя прозрачно лепило за декупаж.


Източник: diyideas.comНяма коментари


ключови думи
дръжки, шкафове, декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg