фирми продукти
представяме
работа
 
21 нестандартни идеи за декоративни дръжки

Един от най-лесните начини да освежите старите шкафове в дома си е да смените дръжките на вратичките и чекмеджетата им. Вижте няколко интересни и нестандартни идеи за украса на обикновените дръжки от дърво, метал или пластмаса, както и няколко предмета, които можете да превърнете в нетрадиционни дръжки.


1. Дръжки от влакче - играчка

кухни

Ако се чудите къде да приберете старото дървено влакче от детството си, за да не го изхвърлите, ето начин да го оползотворите. Локомотивът, както и всяко вагонче, може да се превърне в необичайна дръжка на шкаф или чекмедже. За целта трябва да махнете по две от колелцата (от едната страна) и да замените осите им с винтове, с които да монтирате новата дръжка към вратичката или чекмеджето. За да става захващането по-лесно, монтирайте дръжките върху къси дървени дюбели, така че да остане разстояние между тях и шкафа.


2. Дървено домино

кухни

Тъй като все още сме на тема играчки, ето и още един предмет, който можете да превърнете в нестандартна дръжка – парчетата от старото дървено домино. Можете да поставите дръжката на малката ракла или сандъче, за да му придадете закачлив вид.


3. Стъклен свещник

кухни

Малките стъклени свещници обикновено имат красива форма и могат да внесат стил и нетрадиционна атмосфера в интериора, особено ако са поставени като декорация върху мебел с по-официален дизайн. За целта поставете в свещника дървен дюбел и използвайте лепило и винтове, за да монтирате всички части на мястото им.


4. Дървена лъжица

кухни

Една обикновена дървена лъжица, боядисана в желания цвят, може да се превърне в чудесна тематична декорация за кухненските шкафове. Лъжицата се монтира върху широк дървен дюбел с винтове, след което отново с винтове дюбелът се монтира към вратичката на шкафа. Ако искате, можете да поставите един дюбел и в предната част на лъжицата, за да получите захватка.


5. Железен катинар

кухни

Също много интересен начин едновременно да декорирате шкафовете и да имате нови дръжки – поставете на желаното място винт с халка, за която да закачите малко катинарче.


6. Дръжка с декорация от брошка

кухни

Старите брошки могат да се превърнат в страхотна декорация за обикновените дървени дръжки, тип „гъба“. Залепете желания предмет върху повърхността на дръжката с лепило, като предварително можете да боядисате повърхностите й с подходящ цвят боя.


7. Дръжки от щипки за пране

кухни

Ако разполагате с интересни по форма щипки за пране, те могат да станат чудесни дръжки за шкафовете – боядисайте ги в желан цвят, поставете ги върху парче дървен дюбел и ги монтирайте с винтове за вратичките на шкафа.


8. Дръжки от орнаментен връх за корнизи

кухни

Металните орнаменти, поставяни в краищата на корнизите, могат да станат функционални дръжки, ако ги монтирате с подходящ винт към шкафовете или чекмеджетата.


9. Дръжки от дървени линии за измерване

кухни

Поставени хоризонтално върху два дървени дюбела и монтирани върху чекмеджетата, дървените линии се превръщат в интересна декорация.


10. Декорация с нестандартни копчета

кухни

Махнете задната част на голямо копче с интересна декорация отпред и залепете останалата част с лепило към обикновена кръгла дръжка. Използвайте силно лепило за всякакви материали.


Част втора


Източник: diyideas.com3 октомври 2009 22:59 | за дръжките
От: kamila
браво! чудесни идеи. с удоволствие приех идеята с копчетата.
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
дръжки, шкафове, кухни

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg