фирми продукти
представяме
работа
 
Преди & След: 15 кухни - част 2

Вижте как 15 кухненски помещения са трансформирани до неузнаваемост. Ако и Вие искате да промените своята кухня, почерпете свежо вдъхновение от тези страхотни дизайни.

Част 1


8. Преди

кухни

Единственото място за хранене в тази кухня се обособява около тази малка масичка за трапезария, затова целта е да се създаде по-просторен кът – трапезария.

След (продължение)

кухни

Върху фона на останалата част от кухнята, решена в неутрални нюанси, новият кът за хранене с вградена пейка се отличава с красивите си мотиви и цветове.


9. Преди

кухни

Скучният и стандартен интериор с обикновени дървени кухненски шкафове не може да бъде освежен дори от ярките елементи в морско синьо и бананово.

След

кухни

Шкафовете над сграденото кухненско островче са демонтирани, като така се е освободило пространство за сядане. Освен това този похват отваря визуално интериора, като го прави по-светъл и просторен. Кухненският плот пък е повдигнат на два етажа и е облицован с неръждаема стомана.


10. Преди (продължение)

кухни

Претрупаната и негостоприемна трапезария в средата на кухнята създава усещане за скованост, тъй като мебелите са твърде големи за малкото помещение.

След (продължение)

кухни

Подобреният кът за хранене е оптимизиран откъм пространство и включва вграден банкет с малка дълбочина, който играе ролята едновременно и на ракла за покривките и аксесоарите в кухнята. Пейката е с удобна мека седалка и е съчетана с малка кръгла масичка в бананово и няколко неголеми пластмасови стола.


11. Преди

кухни

Кухнята има приятен дизайн, но има остарял и негостоприемен вид.

След

кухни

Помещението е променено до неузнаваемост – интериорът е станал по-гостоприемен и подхосящ за семейни събирания. Стената, разделяща кухнята и всекидневната, е премахната, за да се създаде единно помещение за готвене, хранене и забавление. Кухненските шкафове от светла черешова дървесина, съчетани с приятни сиво-зелен нюанси, гранитни работни плотове и не много скъпи уреди, превръщат кухнята в удобно и красиво помещение.


12. Преди

кухни

Повредената настилка от линолеум, композитните шкафове с фалшива дъбова облицовка и напуканите ламинирани повърхности на долните шкафове създават един много неприятен вид на кухнята.

След

кухни

Разпределението на кухнята е опростено, като помещението е разделено на три части – малък кът за готвене, вградено килерче и перално помещение. Кухненските шкафове са заменени с нови, а  подовата настилка е сменена с плочи от травертин.


13. Преди

кухни

Скучно, претрупано и остаряло като вид, помещението е твърде мрачно и тясно. Прозорците са перманентно закрити с щори, а плотовете са облицовани с фалшив бамбуков ламинат.

След

кухни

Откритият прозорец доставя на помещението достатъчно светлина, създавайки усещането за простор. За да се отвори интериорът още повече, стената между кухнята и трапезарията е срутена и е заменена с кухненски остров, монтиран към барплот. Новите кухненски шкафове са от дървесина от елда, оцветена в топъл цвят охра. Стените и акцентите в интериора са в слънчев жълт нюанс, а ламинираните плотове изглеждат като луксозна каменна облицовка.


14. Преди

кухни

Тази кухня се намира в къща, строена преди цели 100 години и затова е изключително неефективно оформена. Кухненската маса частично блокира вратата на килера, а столовете за хранене са сгъваеми. Долните и горните кухненски шкафове пък са абсолютно различни като материали и дизайн, което създава усещане за хаотичност и неподреденост. Освен това работната площ върху кухненските плотове е ограничена, а тапетите върху стените – остарели и изхабени.

След

кухни

Малка, но спретната, кухнята е променена до неузнаваемост. Старите кухненски шкафове са освежени с бяла боя и лак, като по този начин те са унифицирани. Хладилникът е преместен в близкото килерче, като на негово място е поставен кухненски шкаф с лавици и кошнички върху тях.


15. Преди

кухни

Претрупаност, хаотичност и недостатъчна светлина – това са основните характеристики на тази кухня. В интериора е използвана странна смес от материали, които са в дисхармония един с друг.

След

кухни

Кухненските шкафове са решени в мек зелен нюанс, допълнен от топлите тонове на дървесината. Вторият основен цвят в интериора е пастелният жълт нюанс, който създава усещане за топлина и слънчева атмосфера. В средата на кухнята е монтиран L-образен кухненски остров, който играе ролята на място за хранене, работна площ и място за съхранение.


Източник: bhg.comНяма коментари


ключови думи
кухни, интериори, преди и след

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg