фирми продукти
представяме
работа
 
Преди & След: 15 кухни

Вижте как 15 кухненски помещения са трансформирани до неузнаваемост. Ако и Вие искате да промените своята кухня, почерпете свежо вдъхновение от тези страхотни дизайни.


1. Преди

кухни

Кухнята е с хубав дизайн, но й липсва достатъчно светлина и простор. Уредите и приспособленията са поставени на неудобни за работа места, а огромният кухненски остров прави интериора претрупан. Таванът пък изглежда твърде нисък, което допълнително смалява визуално пространството.

След

кухни

Дизайнът на кухнята е реаранжиран, архитектурата й е подобрена, а уредите са поставени на по-удобни места. Интериорът вече е добре осветен – ефект, който се подчертава от избраната светла палитра. Кремавите нюанси правят кухнята да изглежда по-просторна и отворена, а  таванът изглежда по-висок.


2. Преди

кухни

Тази кухня има неотложна нужда от ремонт на шкафовете, повърхностите и уредите в нея. В нея не е бил правена сериозна реконструкция от построяването на къщата през 1966 г. В архитектурата е включен един ненужен ред горни и долни кухненски шкафове, които разрязват визуално помещението.

След

кухни

Реконструкцията е направена с презумпция за екологичност, а дизайнът е обърнат на 90 градуса. Това отваря визуално кухнята и й осигурява повече естествена светлина от прозорците. Използваните материали са изцяло екологични – сертифицирани шкафове от еквалиптово дърво, боя с ниско съдържание на VOC ( летливи органични вещества), осветление ксенон, облицовка от рециклирано стъкло и уреди със сертификат Energy Star.


3. Преди

кухни

Тази кухня изглежда добре, но собствениците й са искали тя да има един по-зрял външен вид и повече функционално пространство. Кухненските шкафове са от бяла пластмаса и изглеждат напълно безхарактерни, като освен това имат нужда от спешен ремонт. Кухненският остров пък, заедно с два бар стола, играе ролята на маса за хранене.

След

кухни

Кухненските шкафове са съчетание от част от старите такива, редуващи се с нови, направени от дърво. Горните шкафове достигат до тавана, което разширява визуално пространството и дава повече място за вещите. До кухненския остров е добавен банкет с малка масичка, което създава повече пространство за хранене.


4. Преди

кухни

Независимо от почти непокътнатите дървени шкафове, ефикасното разпределение и просторния остров, кухнята не е по вкуса на своите собственици. Освен това тъмната дървесина, използвана за шкафовете, за острова и за пода правят помещението твърде мрачно.

След

кухни

Старият кухненски остров е заменен с нов, по-голям, който се използва и за хранене в комплект с 2 бар стола. Кухненските шкафове са запазени, като са сменени само дръжките. Мрачните плотове пък са заменени с повърхности от камък и облицовка от цимент в златисти и прасковени тонове.


5. Преди

кухни

В началото собствениците на тази кухня искат да сменят само кухненския остров, надрасканите повърхности на плотовете, както и фалшивите греди върху тавана. Един път започнали обаче, те разбират, че цялото помещение има нужда от реставрация – уредите са стари, ламперията е твърде тъмна, а мястото за съхранение е ограничено.

След

кухни

Новите кабинети, гранитните плотове и уредите от неръждаема стомана променят кухнята до неузнаваемост и й придават един много по-гостоприемен вид.


6. Преди (продължение)

кухни

Вградената маса за хранене отделя трапезарията от останалата част на кухнята, но е абсолютно недостатъчна за всички членове на семейството. Освен това тя е разположена така, че в помещението няма място за почти нищо друго.

След (продължение)

кухни

Подобреният кухненски остров вече събира цели 8 човека за хранене. Кухненските шкафове в двата му края добавят място за съхранение, а вграденият бюфет запълва мястото върху стената, където преди е била масата.


7. Преди

кухни

Собствениците на тази кухня искат 3 основни неща от реконструкцията: повече светлина, допълнително място за съхранение и отворен кът за хранене. Те искат да променят мрачната и остаряла цветова схема, и да направят помещението по спретнато.

След

кухни

Премахването на една от стените дава на кухнята и всекидневната повече естествена светлина, а монтажът на бар за закуска увеличава визуално пространството. Новите кухненски шкафове са от ясенова дървесина, съчетана с неръждаема стомана, и са с изключително изчистени линии. Допълнителна елегантност на интериора придават тъмносивите плотове и искрящо бялата облицовка зад мивката. Старата подова настилка пък е заменена със светъл паркет.

Част втора

Източник: bhg.com16 септември 2009 09:15 | отговор
От: comfort
:) Имаме доста идеи по тази тема - разгледайте по-старите статии, например тези: https://www.comfort.bg/bg/интересно/view/959.html и https://www.comfort.bg/bg/интересно/view/636.html
15 септември 2009 16:23 | ideq
От: Liliq
Дайте идеи с лек ремонт какво може да се направи,някакви подобрения. Не мога всяко лято да събарям кухнята до основи и да сменям шкафове и уреди :-)... не че не ми се иска де...
20 август 2009 17:13 | Препоръка
От: Експерта
Хубава статия, но следващия път заснемайте кухните от една позиция, защото сега нещата са доста неясни като замислъл.
1 ]
3 резултата в 1 страница


ключови думи
кухни, интериори, преди и след

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg