фирми продукти
представяме
работа
 
Райско кътче в Африка

Когато британецът Майкъл Бурк вижда за пръв път тази къща, той веднага разбира, че това е търсеният дом. Той посещава остров Ламу в търсене на ваканционна къща, воден от детските си спомени за годините, прекарани в Кения. Семейство Бурк се влюбват в мястото, в природата и в интериорния дизайн на специалистката Лесли Дъкуърт. Те харесват от пръв поглед този екзотичен интериор, вдъхновен от многовековните традиции на африканската култура суахили.

Ламу

Остров Ламу се намира до северния кенийски бряг в Индийския океан и е част от едноименния архипелаг. Той е част от Кения и е свързан с континента чрез ферибот. На острова няма моторизирани превозни средства, като единственият начин за транспорт са магаретата.

Ваканционната къща на семейство Бурк е с площ над 600 кв. м. и е разположена върху 2 акра девствени плажове на брега на океана. Конструкцията на сградата е изградена от местни материали в традиционния суахили стил, чиито основни принципи са баланс, симетрия и семплост. Материалите са основно коралови блокове, палмови влакна за покрива и мангрови дървета. Тъй като на острова няма пътища, необходимите суровини са докарани до терена по вода. На територията на имота има отделна сградата за съхранение на лодките, както и външна кухня.

Къщата разполага и с двор, в който има басейн, както и просторна веранда, обграждаща сградата. От всяка стая в къщата се открива страхотна гледка към плажа или към океана. Дизайнерката обаче не се задоволява само с изпипването на архитектурните и интериорни детайли – тя е адаптирала вилата за един комфортен и модерен живот, без обаче двете концепции, традиционна и модерна, да бъдат в конфликт. Тя е осигурила на къщата собствена соларна и ветрена система за захранване с ток, като не е забравена и безжичната интернет връзка.


* Верандата е разположена на няколко метра от брега и предлага страхотна атмосфера за вечеря на приглушена светлина, на фона на релаксиращата гледка към океана. Покривът на къщата, както и плетените килимчета, е направен от кокосови листа от жените в селото.

Ламу

* В друга част на верандата, която обгръща целия периметър на вилата, е поставено оригинално легло за следобедна дрямка от острова.

Ламу

* Избраният за построяване на ваканционната къща терен е изключително тих и спокоен. Той е част от изоставена плантация за кокосови орехи.

Ламу

* Спалнята също е вдъхновена от местната природа. Гредите върху тавана са от мангрови дървета, а леглото е с традиционен суахили дизайн, с добавена фина мрежа срещу комари.

Ламу


Източник: architecturaldigest.com19 ноември 2009 15:14 | искам къщатаааааааа!!!!!!!!!!!!
От: диди
е ми просто аз се абонирам за тази великолепна къща!близо до вода,а интериорът божествен, семпъл уют!и тези рогозки....нямам думи.тръгвам за там!прелест!!!!
19 септември 2009 00:23 | Почивка??
От: АААААА
На почивка?! Искам да живея в тази къща!!
17 септември 2009 21:42 | за мазохисти
От: dirumi
На това място не бих отишла доброволно!
14 септември 2009 19:57 | това е
От: Orika
Eто, това е моята ваканционна къща!!! Каня всички ви на едноседмич на почивка!
12 септември 2009 10:05 | super e!!!!
От: Jeni
завиждам благородно на този,който може да отиде там да си почива!!!!
30 юли 2009 19:33 | красота
От: mimi
Това е къщата за почивка която съм сънувала
30 юли 2009 15:52 | красота
От: ммм
прекрасно и аз бих искала да съм там
30 юли 2009 13:42 | какво да кажа
От: mojebi
ох!
1 ]
8 резултата в 1 страница


ключови думи
африкански стил, екзотични интериори, архитектура

още по темата

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg