фирми продукти
представяме
работа
 
Вдъхновение за интериора: Африкански "суахили" стил

Ако сте привърженик на екзотичния интериор, пресъздайте в дома си топлината и многоцветността на Африка. Разбира се, тук не става въпрос за най-чистия вид на този африкански "суахили" стил, а по-скоро за една приятна стилизация, вплитаща екзотичните елементи в съвременния интериор.

африкански стил

Като основа на дизайна, стените трябва да са боядисани в светли цветове, а за мебелировката и декорацията се използват ярки тонове. Освен специфичните елементи, които можете да видите малко по-долу, Вие сами можете да импровизирате и да използвате избрана от Вас тематична декорация, носеща топлия полъх на Африка.

африкански стил1. Камината

Съществуващата камина със стандартен размер е трансформирана в своеобразно огнище с каменна облицовка, боядисано в светли цветове.
африкански стил2. Стените

Върху боядисаните в светъл пастелен цвят стени е направена декоративна ивица, представляваща райета с различна дебелина и различен цвят. За обшивката са използвани ярки цветове, които изпъкват върху мекотата на пастелния цвят.
африкански стил3. Канапето

Канапето е ъглово, като основата му е в същия цвят като стените. Седалките и възглавничките му обаче са в кобалтово синьо и керемидено червено, създавайки приятен за окото контраст.
африкански стил4. Декоративните възглавнички

Основата им е от същия плат и цвят като тези на седалките на канапето, а декорацията – лента в керемидено, украсена с пришита към нея връзка с мъниста.
африкански стил

африкански стил
5. Странична масичка

Що се отнася до ниската масичка, която се намира в ъгъла на модулното канапе, между неговите две части, то тя е решена в типичен африкански стил. Нея можете да си направите и сами, украсявайки я според собствените си желания и вкус. За целта боядисайте няколко гладки речни камъчета в различни цветове (синьо, жълто, червено), оставете ги да изсъхнат и ги лакирайте. Конструкцията на масичката е направена от МДФ плоскости с дебелина 18 мм. (можете да закупите готова), а височината й е същата като на канапето. Горната й част намажете с водоустойчиво лепило (PVA) и фиксирайте 4 летви (3 х 3 см.), за да оформите ръба на масичката.

Излейте върху горната плоскост на масичката предварително приготвена циментова смес и изравнете (не забравяйте да поставите защитни ръкавици). Накрая подредете по свой вкус цветните камъчета върху повърхността, като ги притискате леко надолу, и оставете да изсъхне добре.
африкански стил6. Завеси

Завесите са от лека материя и са съставени от няколко панела с еднаква ширина, боядисани в различни ярки цветове (жълто, синьо, червено). Панелите са с поставени върху двоен корниз – един отпред и един отзад, така че да могат да се движат на две нива. В дъното на панелите са поставени дълги дървени дюбели, които да държат с тежестта си плата изпънат.


Източник: bbc.co.ukНяма коментари


ключови думи
африкански дизайн, интериор, цветове

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg