фирми продукти
представяме
работа
 
Екзотичен интериор с "тропически" аксесоари

Внесете успокояваща тропическа атмосфера в дома си с няколко лесни аксесоара. Дори да нямате възможност да посетите някоя екзотична страна, тази атмосфера ще Ви накара поне за малко да се почувствате така, сякаш живеете в плажна вила на брега на океана.


1. Рамки за семейните снимки

тропически интериорен дизайн

Поставете избраните от Вас ваканционни снимки на Вас и Вашето семейство в красиви и екзотични рамки. За да стане декорацията още по-интересна, обработете дигитално снимките, като смените общия тон (т.нар. sepia tone).

За направата на декорацията са Ви необходими няколко готови дървени рамки (без стъклото). Залепете парче папирус или друга декоративна хартия към коркова (дървена) плоскост, като размерите и на двете трябва да са съобразени с размерите на готовата рамка. Закрепете снимката на желаното място с декоративно кабарче и поставете в дървената рамка. Когато поискате може те да смените лесно снимката с друга.


2. Декорация за нощното шкафче

тропически интериорен дизайн

Украсете нощното си шкафче с плетена рогозка в естествен нюанс. Спуснете рогозката от плота на шкафчето до земята.


3. Лесна за направа "дъска" за леглото

тропически интериорен дизайн

Вместо стандартната дървена или тапицирана горна дъска за леглото си, поставете декоративна завеска, закачена за стената. За целта изберете плат с обработени ръбове. Изберете височината за "дъската" и добавете 40 см. за подгъвите и за баланс, за да получите необходимата дължина на плата – ширината може да е около 150- 160 см. (за двойно легло). Измерете 38 см. от единия край и прегънете, за да направите драперията. Направете и "джобче", през което да промушите връвчицата за закачане и завържете за две кукички, предварително поставени на стената.


4. Флорална декорация за седалките

тропически интериорен дизайн

Поставете върху седалките на столовете (тапицирани или не) квадратни парчета плат с ярки флорални мотиви. Поставете парчетата напречно, така че ъглите им да падат свободно встрани. За още по-голям ефект можете да пришиете по няколко големи декоративни мъниста към всеки ъгъл, за да играят ролята на тежести и украса. От едната страна на плата пришийте 2 панделки, за да го завържете към стола.


5. "Морска" декорация за масата

тропически интериорен дизайн

За нея ще са Ви необходими метален поднос и няколко красиви саксии в ярки цветове (или с екзотични мотиви). В саксиите засадете кактуси, мини палма или друго екзотично растение. Подносът можете да напълните с фин пясък, с раковини, с мидени черупки или с т.нар. "морско стъкло" - парчета цветно стъкло, намерени на морския бряг, които са оформени и полирани с времето от водата.


6. "Плажен" кът за четене

тропически интериорен дизайн

Създайте в дома си място за четене, в което по всяко време на годината ще се чувствате, сякаш сте на морския бряг. Поставете в него удобен шезлонг, няколко меки възглавнички в наситени цветове и дори няколко декоративни хартиени фенера. За още по-голям ефект можете да добавите плетена рогозка под краката, няколко снимки с морски мотиви и дори декоративна палма в саксия.


7. "Зелена" декорация

тропически интериорен дизайн

Използвайте снопчета свежа жилава трева, за да завържете салфетките на масата – те ще играят ролята на пръстени около рулата и едновременно с това ще внесат свежест в украсата.


8. Екзотични свещи

тропически интериорен дизайн

Придайте екзотична тайнственост на обикновените свещи за декорация на масата – покрийте стъклените съдове от външната страна с декоративен папирус или друг подобен материал (не покривайте съдовете до ръба, защото така има риск папирусът да се запали), закрепете с двустранно залепваща се лента и увийте няколко пъти около декорацията разноцветен конец.


9. Палми и зеленина

тропически интериорен дизайн

Водата, оцветена с безвредна боя, също може да се превърне в декорация, особено ако в нея натопите няколко свежи листа от тропически растения или пък екзотични цветя. Тази украса може да се постави върху страничната масичка като допълнение към градинката с екзотични растения.Източник: bhg.comНяма коментари


ключови думи
екзотичен интериор, интериори, тропически дизайн

още по темата

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg