фирми продукти
представяме
работа
 
10 невероятни високотехнологични уреда за дома

Вижте тези модерни и високотехнологични нововъведения, които ще улеснят живота ни  в кухнята и всекидневната. Е, на този етап някои от тях са доста скъпи и не са достъпни за всеки, но както знаем технологиите днес бързо се развиват, поевтиняват и стават част от съвременните домове.


1. Технология с едно докосване

кухня

Мразите ли да почиствате уредите около копчетата и регулаторите? Е, има решение и за Вас – електрически плот Bosch, който решава проблемите с едно-единствено копче. Мобилният регулатор се задържа за плота посредством магнит, поставен под стъклокерамичната плоскост. Той се поставя на избрания елемент върху стъкления панел и се завърта на желаната позиция, като й въздейства чрез магнитното поле. По същия начин се задават и останалите позиции – включване, изключване, настройки. За да се почисти регулаторът, той трябва само да се повдигне и забърше повърхността под него.


2. Тихи кухненски печки

кухня

Кухненските печки обикновено са шумни, а освен това изпускат пара и миризми. Решението на тези 3 проблема е специален абсорбатор с мощен вентилатор, екипиран допълнително със "заглушител". Вентилационната система на Fantech включва ширмове от неръждаема стомана в различни размери, инсталирани далеч от помещението, за да се намали шумът.


3. Чувствителен кухненски плот

кухня

Елементът Zonesmart, част от газовите и електрически кухненски плотове на Thermador, контролира процеса на готвене и го прави по-безопасен. Сензорите за съдовете за готвене отчитат наличието на съда, така че загряващата система се изключва автоматично, когато го махнете от плота. Когато върнете съда обратно, системата се активира отново, при това на същото ниво. Освен това системата активира загряващата повърхност по зони, в зависимост от големината на съда за готвене.


4. Домашен баркод

кухня

Различните опаковки на продуктите предупреждават потребителите, че времето за приготвяне зависи от типа на уреда. Не така стои въпросът обаче при тази високотехнологична микровълнова печка Beyond scanner, чиито скенер отчита вместо Вас данните от баркода на продукта. Системата е програмирана за 4000 различни периоди за приготвяне на храната, като има и възможност за запаметяване на Ваши често използвани настройки. Микровълновата печка е с мощност 850 вата.


5. Кухненски център за забавления

кухня

Ако цялото семейство обича да прекарва голяма част от времето си в кухнята, то FlipScreen е идеалното решение. Той се монтира под някой от стенните кухненски шкафове и съдържа разнообразни възможности за забавление – интернет, DVD и CD плейър, радио. По този начин самият готвач също може да се възползва от системата – да разглежда рецепти в интернет, да си провери пощата или да послуша музика. Допълнително предимство на системата е фактът, че не трябва да се притеснявате за чистотата му по време на работа – дистанционното и безжичната клавиатура са с опция за измиване. Мониторът пък може да се извърти в почти всякаква позиция, а когато не се използва, се прибира нагоре.


6. Миялна машина в чекмедже

кухня

Fisher & Paykel DishDrawer е продукт, съчетание между кухненско чекмедже и миялна машина. Самият уред има вграден в системата омекотител за водата, водоспестяваща система и осем различни цикъла на миене. За още по-добри резултати, в кухнята могат да се монтират две такива системи на мястото на стандартната миялна машина.


7. Умен хладилник

кухня

Храната е твърде скъпа, за да си позволим тя да се развали в хладилника преждевременно. Затова този модерен уред има система ClimateKeeper2, която предлага два отделни изпарителя за фризера и долната част. По този начин се изолира сухият въздух във фризера и се поддържа по-висока влажност в стандартната част на хладилника, а това означава свежа храна за по-дълго време. Освен това липсата на  трансфер на въздуха в двете части намалява попиването на миризми. Експресните системи пък охлаждат виното за минути, вместо за часове, а месото се размразява за часове, вместо за дни.


8. Домашен център за сушене на пране

кухня

Maytag Neptune Drying Center е истински домашен център за сушене на дрехите, разположен на същата площ, както стандартните сушилни. Той представлява система на два етажа. В горната част могат да се поставят плетени или деликатни материи, които биват изсушени от парата и топлият въздух, идващи от долната част. Този процес гарантира премахване на миризмите и сушене без намачкване. Същевременно основа на уреда изсушава стандартните дрехи бързо и деликатно.


9. Интелигентна фурна

кухня

Понякога големите фурни заемат ненужно място, без да са достатъчно ефективни. В тези случаи за готвене е достатъчна една малка фурна, при която е важна функционалността, а не капацитетът. Jenn-Air е именно такъв уред – най-малката фурна за вграждане с височина само 56 см., която може да се монтира и като допълнителна фурна в кухнята. Уредът има няколко функции на печене и  се затопля  по-бързо от стандартна фурна, което го прави особено полезен за приготвяне на бърза закуска. Всъщност фурната е неподходяща единствено за по-големи ястия.


10. Домашен автомат за вкусотии

кухня

Домашната вендинг машина Maytag SkyBox е с размери по-малки от тези на стандартните автомати. Тя предлага на цялото семейство собствен източник на свежи напитки, тъй като може да побере 64 стандартни кена/ кутийки с напитки, 32 малки бутилки или комбинация между тях. За защита на децата машината има система за заключване, която позволява да се използва само за безалкохолни напитки.


Забележка
: Тази статия е само информативна и не рекламира дадения продукт (продукти). Екипът ни няма информация дали продуктът се предлага на българския пазар - за допълнителна информация проверете сайта - източник.


Източник: bhg.com13 юли 2009 17:38 | миялна машина в чекмедже
От: snezhka
Супер
6 юли 2009 13:37 | Кухненски център за забавление
От: Пешо
Много готина джаджа , искам и аз такава
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
уреди, кухня, кухненски уреди

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg