фирми продукти
представяме
работа
 
11 модерни приспособления за кухнята

Съвременният човек не прекарва в кухнята толкова време, колкото преди няколко десетилетия, но това не означава, че тя трябва да се пренебрегва заради това. Напротив, колкото по-внимателно подбираме приспособленията, уредите и мебелите в кухнята, толкова по-лесен и приятен ще бъде престоят ни там. Предлагаме Ви няколко страхотни модерни приспособления за кухнята, които ще Ви очароват и запленят.


Миялна машина в чекмеджето

Вградената в чекмеджето на кухненския шкаф миялна машина е не само удобна, но и практична – в затворено положение тя по нищо не се различава от останалите чекмеджета.

кухня


Двойна фурна

Тази двойна вградена фурна е не само красива, но и практична, тъй като дава възможност за приготвяне едновременно на две ястия. Освен това по този начин фурната не заема допълнително място в долната част на кухненските шкафове, но пък е достатъчно близо до плота, където се приготвя храната.

кухня


Вграден в кухненския остров готварски кът

След като фурната е вградена, то трябва да се намери ново място за котлоните – това място може да бъде например кухненският остров. Вградени директно върху плота му, електрическият или газов котлон е удобен за сготвяне на храната, приготвена в непосредствена близост - допълнителен бонус е фактът, че почти всичко необходимо за това може да се намери във вградените в кухненския остров рафтчета, шкафчета и чекмеджета. За да поеме ролята на абсорбатор, има вградена система за поемане на отходните газове с обратна тяга.

кухня


Кафе-бар

Специалната ниша в кухнята побира мини кът за правене на кафе и други напитки. Под плота се намира малък хладилник, по-горе има микровълнова печка, а в средата – кафе-машина. В цялата тази картинка има място дори за складиране на чашите за напитки и допълнителните добавки (сметана, захар и прочее).

кухня


"Гараж" върху кухненския плот

Този своеобразен "гараж" всъщност представлява скрито място за поставяне на кухненските уреди, затварящ се с вертикално падаща врата. Така уредът е на една ръка разстояние, но в останалото време е скрит от погледа зад красивата алуминиева вратичка.

кухня


Ъглово шкафче

Тъй като в кухнята никога няма достатъчно място, пространството в ъглите не трябва да се пилее. За целта там е инсталирано шкафче с вградени въртящи се рафтчета, които осигуряват бърз достъп до вещите и продуктите в тях.

кухня


Чекмедже с разделител

Вътрешното разделение на чекмеджетата в кухнята не само създава ред, но и прави подреждането и търсенето много по-лесно.

кухня


Закачалка за прибори

Лесно за поставяне, но много функционално приспособление в долната част на горните кухненски шкафове – място за закачване на всякакъв вид леки прибори върху специални кукички. Така те са лесни за достъп и не заемат твърде много място.

кухня


Чекмедже за притопляне на храната

Един полезен, макар и странен уред – вградено в чекмедже приспособление за притопляне на храната.

кухня


Мивка върху кухненския остров

Ако кухнята в дома е по-голяма и в средата й е поставен кухненски остров, то тогава една втора мивка би била наистина от голяма полза. Вградена в самия плот, мивката е с наистина малки размери, но пък е особено полезна за измиване на прибори, плодове и зеленчуци непосредствено преди приготвянето на храната.

кухня


Кошче за смет за разделно събиране

Отново имаме приспособление, вградено в самия кухненски шкаф – чекмедже, в което са поставени 3 различни отделения за разделно събиране на сметта.

кухня

Забележка: Тази статия е само информативна и не рекламира дадения продукт (продукти). Екипът ни няма информация дали продуктът се предлага на българския пазар - за допълнителна информация проверете сайта - източник.

Източник: bhg.com28 ноември 2017 18:24 | чекмедже за ''притопляне''
От: Божилов
Смешник, това чекмедже не е за притопляне, а за поддържане на храната топла ! Никак не е същото !
9 март 2009 19:34 | модерна кухня
От: Светла
Много практично и красиво и удобно!Хареса ми!
9 март 2009 18:31 | Готино
От: това са идеи
Благодаря,има много хубави идейки.А на мърморковците-все ще има недоволни-все пак сме българи,все търсим кусури;)
9 март 2009 17:59 | не е така
От: кухнята на баба
@anonimen, тази статия не е да ти каже какво да си сложиш в кухнята, а да ти покаже някакви идеи, които влагат в съвременните кухни. Никой не ти е казал, че трябва да си натрупаш всичко в помещението. @Стефан, не може всички хора да са с нова, модерна кухня, това че ти си не значи, че е нещо съвсем ежедневно.
9 март 2009 15:15 | Нищо особено
От: Стефан
Честно казано не виждам нищо нестандартно, по което да се прехласваме. Почти всеки, който си е правил кухня в последните 10 години има почти всичко от тези неща.
9 март 2009 15:05 | Идеал
От: CPAMOTA
Хубаво е, но за да е перфектна, има нужда от нещо... вградена домакиня-готвач :)
9 март 2009 14:26 | palna skrap
От: anonimen
ami ako kuhnqta ni e malka ,na tavana li 6te slagame vsi4ko ujas
1 ]
7 резултата в 1 страница


ключови думи
аксесоари, кухня, кухненски приспособления

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg