фирми продукти
представяме
работа
 
Домовете на звездите: Апартаментът на Клеър Дейнс в Манхатън

Актрисата Клеър Дейнс, известна с ролята си на Жулиета във филма на режисьора Баз Лурман "Ромео и Жулиета", притежава огромен апартамент в модернистичен стил в Сохо - квартал в южната част на Манхатън, Ню Йорк, където актрисата е израснала. Вижте част от нейния дом.


* За дома си актрисата казва: "Знаех, че този дом ще бъде пълен постоянно с мои приятели, затова исках да го превърна в място за забавления."

клеър дейнс апартамент


* Архитектката Джоан Кревлин, която наблюдава обновяването на апартамента, решава да закачи люлка в основната част за живеене, като освен това обзавежда дома с мебели в стил 50-те години на 20-ти век.

клеър дейнс апартамент


* Разноцветните столове за хранене са с модерен и жизнерадостен дизайн. От друга страна масата за хранене е стандартна – с централно разположени крачета и дървен плот. Трапезарията и всекидневната са разположени в едно общо помещение, като двете пространства са разделени посредством елегантен шкаф. За да се съчетае функция и дизайн, от страната на всекидневната шкафът е превърнат и в място за съхранение на домашния център за забавления (телевизор, DVD и прочее). В архитектурно отношение, окачените тавани, кръглите колони и декоративните греди създават усещане за повече лично пространство, обособявайки няколко дискретни сектора.

клеър дейнс апартамент


*  Според Джоан Кревлин отворената природа на този апартамент изисква подход, при който обзавеждането да се превърне в част от архитектурата, сякаш е очертано в пространството. Затова тя обособява различните сектори – кът за закуска и кафе, място за хранене и прочее, с помощта на няколко дъгообразни подови панела.

клеър дейнс апартамент


* В секторът близо до камината архитектката е оформила по-нисък таван, а за пода е избрала настилка от плочки с кожена облицовка. Така тя е успяла да създаде едно по-интимно и уютно пространство сред простора на огромния апартамент. Мебелите пък са в стил 50-те години на 20-ти век – двойка кресла с яйцевиден дизайн, елегантен диван, дървена масичка за кафе и две столчета от полисандрово дърво.

клеър дейнс апартамент


*  Кревлин е създала интериора с множество "кинетични" елементи, така че "Клеър да може да нагажда пространството в зависимост от своите променящи се нужди". Така например масата в кътчето за закуска може да се завърта и прибира встрани, така че да освободи повече място в кухнята. Самата кухня не е голяма, но почти цялата стена в нея е заета от кухненските шкафове, заедно с вградените в тях уреди.

клеър дейнс апартамент


* В спалнята част от пространството е отделено с помощта на параван със структура, напомняща пчелна пита. От едната страна на паравана се намира леглото, а от другата – място за упражнения и домашен офис. Картината над леглото пък е рисувана от майката на актрисата – Карла Дейнс.

клеър дейнс апартамент


* За обзавеждане на апартамента, архитектката е използвала разнообразие от материали, но съчетани по един толкова деликатен начин, че да се запази основната атмосфера на жилищата в Сохо. В банята например се преплитат белите керамични плочки със стена, декорирана в синьо чрез техника на нанасяне на цвета с тампон, създавайки по този начин визуален интерес в малкото помещение, без да контрастират неприятно.

клеър дейнс апартамент


Източник: architecturaldigest.com22 декември 2009 16:22 | iziskan dom
От: poli
iziskan dom i podreden smnogo vkus
8 декември 2009 16:46 | Ужасно
От: Hris
Най-ужасната къща до сега
16 ноември 2009 23:49 | много яко, няма що
От: viki
Какви ръбати столове навсякъде, малко се е поуляла с тях.... Абе, не ми изглежда никак уютно, пък било то и свежо..Е, щом на нея й харесва.
1 ]
3 резултата в 1 страница


ключови думи
звездни домове, Клеър Дейнс, интериори, архитектура, дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg