фирми продукти
представяме
работа
 
3 идеи за подовата настилка: Цветно плетено килимче

Ако Ви е доскучало от старата подова настилка в дома, вижте как можете да я освежите с малко средства и усилия.

Част 1: Свежа винилова декорация

сизалова подова настилка

Превърнете обикновеното плетено килимче (например такова от сизал) в свежа подова декорация. Съчетанието на няколко ярки нюанса ще внесе цвят и настроение във всяка стая.  Сизалът като материал е много здрав и издръжлив, затова е особено подходящ за места с много движение – всекидневната, детската стая, антрето и прочее. Ако цветовата комбинация на този проект Ви се струва твърде ярка и контрастна, можете да изберете няколко цвята, близки по нюанс или пък няколко неутрални пастелни нюанса – така ще постигнете мек и деликатен ефект тон-върху-тон.

Съвет: Стегнатата плетка на килима ще Ви осигури ясно очертани линии, затова тя може да се използва при по-сложни шарки и десени. Килимите с по-хлабава плетка е добре да се оцветяват в по-опростени шарки.

сизалова подова настилка


Необходими материали:

* плетено килимче (от сизал или друг материал)
* мерителна рулетка
* самозалепваща се бояджийска лента с ширина 2.5 и 5 см.
* плоска четка за боя (с ширина около 5 см.)
* интериорна латексова боя в избрани цветове (тук са използвани жълто, розово, прасковено, синьо и зелено)


Инструкции:

Стъпка 1: Използвайте самозалепващите се ленти с различна ширина и рулетката, за да облепите и обособите отделните сектори върху килимчето (правоъгълните квадрати, които ще оцветите в различен цвят). При този процес се водете и от плетката на килима, за да нанесете боята по-лесно. Тук по-тясната лента е използвана хоризонтално, а по-широката – вертикално.

сизалова подова настилка

Стъпка 2: Потопете четката в цвета боя, който ще използвате за сектора, намиращ се в най-лявата горна част на килима и нанесете боята. Обработете с боя и останалите сектори, които искате да оцветите в същия цвят. Накрая оставете боята да изсъхне добре.

Стъпка 3: Повторете същата процедура и с останалите цветове боя, запълвайки постепенно всички сектори (по един цвят едновременно). Накрая оставете боята да изсъхне добре и махнете самозалепващата се лента.

сизалова подова настилка


Източник: diyideas.com7 март 2010 08:10 | питам се...
От: red ribbon
как ще издържи латексовата боя като се стъпва върху килимчето и как се пере това нещо като се изцапа?
29 юни 2009 09:09 | отговор
От: comfort
Да, по принцип оригиналната идея е малко трудно приложима, но тук е важна идеята - цветовете могат да са само един или два. Тук обаче интериорът изглежда неутрален, а килимчето - като акцент.
26 юни 2009 12:52 | внимани
От: neli
Идеята по принцип е приятна, но тудно приложима с подобно многообразие от цветове. Имайте предвид и околната обстанопвка в помещението, защото както материята, така и предложените цветове не подхождат на голяма част от тези на стандартните обзавеждания. Рискът от изтепосване на нелепо цветно петно е голям. Оригиналните идеи са труднио за вписване и при несправяне с тази задача се постига 100 процентов кич, независимо от това че в слуая килимчето само по себе си е изключително симпатично. Може би вариант с един цвят, който да повтаря определен цвят от останалото обзавеждане ще постави приятен акцент на пода.
26 юни 2009 12:05 | Някой знае ли откъде може да се купи килим от сизал? И колко струва?
От: Mim
Някой знае ли откъде може да се купи килим от сизал? И колко струва?
11 юни 2009 23:39 | килимче от сизал
От: Бистра
Хитро! Страхотна идея!
1 ]
5 резултата в 1 страница


ключови думи
подова настилка, декорация, сизал

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg